Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cornudella de Montsant tindrà un càmping d'autocaravanes per regular-ne l'afluència turística

Un particular invertirà 180.000 euros en el projecte, que obrirà amb una cinquantena de parcel·les

L'Ajuntament ha mostrat el seu interès per aprovar una ordenança que reguli la presència d'autocaravanes al terme municipal L'Ajuntament ha mostrat el seu interès per aprovar una ordenança que reguli la presència d'autocaravanes al terme municipal ARXIU / INFOCAMP
Turisme ACN
Divendres, 08 Octubre 2021 13:17

Cornudella de Montsant tindrà un càmping d'autocaravanes que ajudarà a regular l'afluència d'aquest tipus de vehicles i mitigar les molèsties vinculades al seu turisme. La Comissió Territorial d'Urbanisme ha aprovat el Pla de Desenvolupament Urbanístic d'aquest projecte, que porta vuit anys gestant-se i que implicarà una inversió de 180.000 euros per part d'un particular. La previsió del projecte 'Àrea Caravàning Siurana' és obrir el primer equipament d'aquestes característiques al poble amb una cinquantena de parcel·les a partir de la primavera vinent. El govern local valora positivament la iniciativa privada com una solució a la problemàtica d'ocupació i incivisme lligada a la manca d'una normativa vinculada a les autocaravanes.

Actualment, al poble prioratí no hi ha cap ordenança vigent que reguli la presència d'autocaravanes al terme municipal. Segons l'alcalde Salvador Salvadó, el càmping d'autocaravanes que es planteja permetrà posar fi a episodis problemàtics relacionats amb l'aparcament i l'abocament de deixalles en llocs no habilitats. Tot i que no està previst cap ple a curt termini per tractar aquesta qüestió, des del consistori han assenyalat el seu interès en redactar unes ordenances que regularitzin l'activitat i beneficiïn tant al turisme del poble com a l'empresa.

Més de 5.000 metres quadrats de solar

El solar on s'ubicarà el càmping es troba a menys d'un quilòmetre de Cornudella de Montsant, al polígon industrial 6. Es tracta d'una superfície de 5.113 metres quadrats que es dividirà en una cinquantena de parcel·les de 45 metres quadrats on pernoctar. Segons el promotor del negoci, Josep Maria Castan, s'ha fet una aposta per la qualitat per sobre de la massificació de caravanes.

Un cop aconseguit el vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme, la previsió de Castan és iniciar les obres pendents en els propers mesos i estar a ple rendiment la pròxima primavera. "Ha estat un procés molt lent", ha reconegut l'impulsor del projecte, que atribueix gran part dels retards registrats a la burocràcia. El projecte es va començar a gestar al 2013 entre quatre socis i finalment n'ha estat solament un qui l'ha seguit endavant. La voluntat de Castan és convertir aquesta iniciativa en una opció complementària a la seva feina principal i gestionar aquest negoci juntament amb la seva parella.

Una inversió dividida en l'obra i els tràmits burocràtics

Segons càlculs del promotor d'Àrea Caravàning Siurana, caldran 180.000 euros perquè el projecte a Cornudella de Montsant sigui una realitat. La majoria d'aquest capital es destinarà a la construcció d'un edifici on s'ubicaran els serveis bàsics com és el cas dels lavabos, però també serviran per plantar arbres a la zona verda i adquirir mobiliari. Entre 35.000 i 40.000 euros es reservaran per les despeses vinculades als tràmits administratius pendents. Tot plegat, segons Castan, s'assumirà a través de fons propis i en la mesura del possible, serà el propi promotor qui realitzi les obres pertinents per rebaixar costos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: