Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils presenta per aquest estiu propostes turístiques per a tots els públics

"Cambrils, que bé que et prova!" ofereix un paquet d'activitats gastronòmiques, esportives, de lleure, culturals i saludables

L'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Marta Borràs, han presentat les activitats al Port de Cambrils L'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Marta Borràs, han presentat les activitats al Port de Cambrils JOSEP CARTANYÀ
Turisme Josep Cartanyà
Dimecres, 26 Mai 2021 14:53

Després d'un any de pandèmia, el Patronat de Turisme de Cambrils ha presentat avui el programa d'activitats "Cambrils, que bé que et prova!", que té per objectiu "reactivar" el turisme aquest estiu. El programa ofereix propostes per a tot tipus de visitants, que van des d'activitats en benefici del cos i de la ment -turisme saludable o Healthy Destination- com ioga o pilates a les platges, fins a propostes esportives, gastronòmiques, culturals, familiars i de lleure. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha dit que calia aprofitar tots aquests "atractius" que ofereix Cambrils com a destinació turística i ofertar un programa d'activitats "que han de sevir per ajudar revifar el sector turístic i seguir posicionant i dinamitzant al màxim la nostra destinació".

Per la seva part, la regidora de Turisme i Promoció Exterior, Marta Borràs, ha destacat que, segons les dades del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, "gairebé el 94% de turistes han repetit el municipi com a destinació del seu viatge l'any 2020 i més del 96% ho recomanarien i repetirien la visita". Borràs ha explicat que, per tal de mantenir tot el sector d'allotjament informat de totes aquestes propostes, "el Patronat enviarà uns banners amb tot el programa d'aquesta temporada per tal que puguin consultar i alhora difondre les activitats proposdes".

Optimisme dins de la prudència

Aquest estiu Cambrils espera retrobar-se especialment amb els mercats de proximitat ja consolidats al municipi -català i estatal- (Lleida, Àrea Metropolitana de Barcelona, País Basc, Aragó, Navarra o La Rioja), però també visitants d'altres països que ja troben la destinació segura com Andorra, França i Bèlgica -amb vehicle propi- o d'Irlanda i la Gran Bretanya, gràcies als nous vols. La regidora de Turisme, Marta Borràs, també ha afirmat que també s'ha notat la presència de famílies alemanyes que tenen la segona residència a Cambrils i que han passat aquests dies les seves vacances escolars. Precisament una de les bones notícies de la nova temporada túristica és "la recuperació d'estades de grups escolars que hauríem perdut", afegeix Borràs.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha dit que "tot i que cal ser prudents" envers la situació pandèmica, hi ha elements per ser otpimistes. Segons es desprèn de la fira internacional FITUR de Madrid, elements com les previsions PortAventura o la vacunació en augment en diversos països fan "que tinguem una bona expectativa per aquesta temporada, que anem encarrilats", ha afegit l'alcaldessa.

Activitats per a tothom

Amb el segell de Turisme Esportiu de la Generalitat, Cambrils oferirà propostes esportives per gaudir del mar i la natura: ioga i pilates vora el mar, sortides de marxa nòrdica, senderisme, cicloturisme, gravel o BTT; així com el Cambrils Territory Cycling, 10 challenge per fer en BTT al territori autocronometrats amb el mateix tracte que una cursa.

Pel que fa a les activitats familiars, destaquen els nous tallers d'escultures de sorra i 'Pirates per un dia'. També s'han programat actuacions musicals i d'animació al Barri Mariner i al Barri Antic. Els cambrilencs i visitants que vulguin fer "un tastet" de les activitats d'aquest estiu, poden assistir al 'Cambrils estrena temporada', que tindrà lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de juny. Cambrils també estrenarà un mapa interactiu, una webApp en format de plànol digital amb tots els punts d'interès del municipi que inclou un joc de preguntes sobre la localitat, disponible en 4 idiomes.

Tampoc hi faltarà la gimcana familiar 'Un tresor robat', que es pot jugar de forma particular en qualsevol dia i hora a través del dispositiu mòbil. Una altra proposta són les rutes teatralitzades culturals 'El Misteri de la vila de Cambrils' i 'El torrer del Port de Cambrils', que recorreran el Barri Mariner i el Barri Antic on també es troba una ruta de photocalls; i la nova edició del concurs de castells de sorra.

Cambrils, com a Capital Gastronòmica de la Costa Daurada, presenta l'edició més nombrosa del concurs popular 'Premis Vinari de Vermut', el 5 de juny, en què tota la ciutadania podrà participar-hi votant el millor vermut, amb accés controlat al Parc del Pescador. També torna la tradicional 'Ruta de la tapa', del 18 al 20 de juny.

Finalment, el trenet turístic de Cambrils tornarà a ser una de les atraccions preferides per la canalla. El trenet portarà els visitants a descobrir racons d'interès del municipi amb rutes pel barri mariner i la vila, per la zona de Ponent, el Mercat i el Parc Samà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: