Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell aspira a la marca de destinació turística sostenible 'Biosphere'

El municipi passarà per un procés de certificació per acreditar que la seva oferta turística compleix l’Agenda 2030

Calafell passarà per un procés de certificació per acreditar que la seva oferta turística compleix l’Agenda 2030 Calafell passarà per un procés de certificació per acreditar que la seva oferta turística compleix l’Agenda 2030 AJUNTAMENT DE CALAFELL
Turisme Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Febrer 2021 08:18

Calafell ha posat en marxa el procés per aconseguir la marca 'Biosphere', que distingeix les destinacions turístiques sostenibles. L’oferta turística del municipi passarà per un procés de certificació per acreditar que compleix l’Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’Ajuntament ja ha signat la Carta de Compromís, que és el punt de partida del procés de certificació. El certificat l’atorga el Responsible Tourism Institute (Institut de Turisme Responsable), oenagé internacional i sense ànim de lucre que treballa des de fa més de 20 anys per promoure un turisme sostenible i noves formes de viatjar i conèixer el planeta.

Calafell haurà de complir uns indicadors basats en els estàndards dels 17 ODS i en les directrius i recomanacions de la Carta Mundial de Turisme Sostenible. L’objectiu és contribuir a la promoció de nous models turístics no agressius. És a dir, models respectuosos amb el medi ambient i dissenyats amb el propòsit d’enriquir socialment i cultural les destinacions.

El procés per a l’obtenció de la certificació 'Biosphere' comprèn tres fases:

–La primera inclou la signatura de la Carta de Compromís i el lliurament de la planificació general del projece.

–La segona consisteix en l’elaboració d’una memòria que diagnosticarà el grau de sostenibilitat de la destinació. En aquest document, es determinen els camps d’acció en què ha de treballar la destinació per aconseguir una millora i poder assolir la certificació. Aquesta fase identifica també les àrees i els agents, públics i privats) implicats en el procés, la convocatòria d’una mesa interdepartamental de turisme sostenible i l’adhesió d’entitats i empreses turístiques de la destinació.

–En la tercera part, es redacta una auditoria que valora el compliment de les accions proposades i porta a l’obtenció del certificat “Biosphere”.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, explica que “amb aquesta marca, Calafell assumeix i avala el compliment d’un seguit de principis com la gestió sostenible, el desenvolupament social i econòmic, la conservació i millora del patrimoni cultura, la conservació ambiental, la qualitat del servei i la implicació del visitant”.

De la seva, Tomás de Azcárate, president de l’Institut de Turisme Responsable, diu que “acompanyarem l’Ajuntament, de forma que li resulti senzill el procés i que aquest, a la vegada, li faciliti el compliment dels ODS en general”. De Azcárate subratlla que “la marca no és un fi per ell mateix, sinó una voluntat de millora contínua de les destinacions turístiques”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: