Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Patronat de Turisme de Tarragona estrena dos pictogrames adaptats a persones amb autisme

La nova senyalització de Todos En Azul pretén fer més comprensibles l’Oficina d’Atenció Turística de Tarragona i l’espai d’exposicions de l’Espai Turisme

Imatge de la col·locació d'un pictograma de Todos en Azul a l’Oficina d’Atenció Turística del carrer Major de Tarragona Imatge de la col·locació d'un pictograma de Todos en Azul a l’Oficina d’Atenció Turística del carrer Major de Tarragona DAVID OLIETE
Turisme Redacció Infocamp
Dilluns, 16 Novembre 2020 16:16

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha estrenat aquest dilluns a les seves dependències dos pictogrames de l’associació Todos En Azul, adaptats a persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). L’Oficina d’Atenció Turística i i l’Espai Turisme (ambdós al carrer Major 37) compten des d’avui amb aquesta senyalització, que, dins del projecte “Entén la teva ciutat amb pictogrames”, busca que les persones amb dificultats de comunicació, comprensió i accessibilitat cognitiva puguin entendre més fàcilment el lloc on són.

La consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Cinta Pastó, ha destacat durant l’acte de col·locació dels pictogrames la importància de treballar per un turisme més accessible i adaptat a les necessitats de totes les persones, mentre que el president de Todos en Azul, Juan José Caravaca, ha volgut agrair la implicació del Patronat i el sector públic en la iniciativa i el seu paper en la conscienciació vers el TEA. A l’acte també hi ha assistit el tresorer de l’associació, Javier Martí.

La presidenta del Patronat, Cinta Pastó, i el president de l'associació Todos En Azul, Juanjo Caravaca, mostren els pictogrames (D.Oliete)

Juanjo Caravaca i Cinta Pastó pictogrames

Todos En Azul

Todos en Azul és una associació sense ànim de lucre formada majoritàriament per famílies amb fills i filles amb TEA i creada al barri tarragoní de Torreforta. Entre els seus projectes, es troba la iniciativa “Entén la ciutat amb pictogrames”, que consisteix a senyalitzar espais públics i comerços amb imatges senzilles que identifiquin un objecte, una acció, un lloc, un verb, etc. Els pictogrames com els que s’han col·locat al Patronat Municipal de Turisme de Tarragona són plaques quadrades de 18X18 cm, situades a una alçada d’1,20 m perquè puguin ser vistos tant per petits com per adults, amb la major autonomia possible. El que es pretén és facilitar el dia a dia de les persones amb TEA i les seves famílies, a través de l’accessibilitat cognitiva i la conscienciació social.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: