Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Set de cada deu usuaris de les platges d’Altafulla les qualifiquen "notables i excel·lents"

És un dels resultats de l’estudi encarregat pel consistori aquest passat estiu sobre les percepcions de la ciutadania sobre les platges 

Imatge d'arxiu de la platja d'Altafulla Imatge d'arxiu de la platja d'Altafulla ARXIU / INFOCAMP
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 22 Octubre 2020 17:37

Set de cada deu usuaris de les platges d’Altafulla, sectoritzades per la del Fortí, Botigues de Mar, Cala Canyadell i El Vinyet, les qualifiquen amb notes de notables i excel·lents, amb una puntuació mitjana de 7,3.

És un dels resultats que es desprèn de l’estudi encarregat per l’Ajuntament d’Altafulla aquest passat estiu a l’empresa d’investigació sociològica Ceres sobre les percepcions de la ciutadania sobre les platges del municipi, amb l’objectiu de detectar les fortaleses i debilitats del principal atractiu turístic i natural de la vila.

Aquestes valoracions s’han presentat aquest matí, en un acte presidit per la coalcaldessa d’Altafulla i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, i la regidora de Turisme, Natalia Sanz. Muntadas ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts en un estiu marcat per la Covid-19.

La coalcaldessa, Alba Muntadas, i la regidora de Turisme, Natalia Sanz: 

Alba Muntadas i Natalia Sanz

Les dades més destacades

L’enquesta va tenir la participació aleatòria de 628 ciutadans, dels quals el 23 % viuen a Altafulla, el 66 % a Catalunya, el 8 % a l’Estat espanyol i el 3 % restant, provenen de l’estranger.

La majoria de les persones consultades tenen residència a Altafulla ( el 61%), tant de primera com de segona residència, on destaquen les de segona residència amb el 38 % de la representativitat.

Com a dada destacada, el 70 % d’usuaris arriben fins a les platges a peu, mentre que un 25 %, ho fa en cotxe o en motocicleta; i només un 3 % hi arriba en bicicleta o transport públic.

D’entre els aspectes més ben valorats pels usuaris, se subratlla la facilitat per arribar-hi, amb una puntuació mitjana de 7,6; i la seguretat, amb una nota mitjana de 7,5, i en un marc de pandèmia de coronavirus.

La majoria de la població consultada valora la qualitat de l’aigua, el compliment de les mesures de protecció contra la COVID-19 i la sostenibilitat ambiental, amb notes entre el 7 i el 8.

D’altra banda, l’informe també remarca diferents aspectes a millorar com la manca de dutxes i/o rentapeus, marcada per la pandèmia; la millora dels accessos a la platja especialment per a les persones amb mobilitat reduïda, i la millora de la neteja de la sorra.

La regidora de Turisme, Natalia Sanz, ha remarcat que ha estat un “encert” encarregar aquest estudi a una empresa externa, que, objectivament, “ens marca el què hem de millorar”.

Per contra, només el 9% va trobar a faltar més aportacions de sorra, i el 76 % dels usuaris afirmen conèixer els impactes dels temporals d’hivern.

La platja de Botigues de Mar és la que més acostuma a anar-hi la gent, en un 77 % de la població consultada. Mentre que la resta ho fa a la del Fortí i la del Vinyet. La Cala Canyadell és la platja menys freqüentada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: