Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc es reivindica com a destinació turística rural i de naturalesa i deixa el patrimoni cultural en un segon terme

Prop d'una quinzena d’establiments lluiran un segell de qualitat que els acredita dins del projecte 'Respira Montblanc'

Imatge de representants d'establiments d'hostaleria i restauració i de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc, en la presentació del projecte 'Respira Montblanc', enmig d'un camp a Prenafeta, el 28 de setembre del 2020 Imatge de representants d'establiments d'hostaleria i restauració i de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc, en la presentació del projecte 'Respira Montblanc', enmig d'un camp a Prenafeta, el 28 de setembre del 2020 NÚRIA TORRES / ACN
Turisme ACN
Dilluns, 28 Setembre 2020 15:28

Montblanc vol fer valer el seu potencial com a territori rural i de naturalesa i engega un projecte turístic, motivat pel mateix sector privat, en temps de coronavirus. De fet, s'hi treballa des de fa mesos i ara la proposta s'acaba de fer pública. Diversos establiments d’hostaleria i restauració lluiran un distintiu que els acreditarà com a espais inclosos en el projecte ‘Respira Montblanc’. De moment, n'hi ha prop d’una quinzena previstos, si bé l’Oficina de Turisme confia que la xifra s’acabi doblant. El territori es vol desmarcar de la Costa Daurada amb una nova imatge promocional que vol anar més enllà del patrimoni cultural característic del territori, lligada a conceptes com natura, sostenibilitat, paisatge i producte de proximitat.

Els empresaris montblanquins i el seu entorn han decidit impulsar una marca diferent a la de ‘Montblanc medieval’ i explotar el vessant natural i paisatgístic de la comarca, com a destinació segura i tranquil·la en temps de coronavirus. Allotjaments rurals, restaurants, negocis del sector agroalimentari i d’intermediació volen establir aliances, amb el suport de l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc, qui acreditarà cada any els establiments que reuneixen els requisits de qualitat, com a espai que s’emmarca en aquesta nova marca anomenada ‘Respira Montblanc’. Formar-ne part és voluntari i obert a qualsevol activitat relacionada amb el turisme. Però cal complir un decàleg de compromisos.

El decàleg

Així, la condició indispensable per formar-ne part és el compromís de cada establiment o empresa turística a complir amb un decàleg que ha estat redactat i aprovat durant aquest temps. Els deu compromisos fan referència per exemple a la relació amb productors locals, la difusió de la cultura i tradicions populars, així com les garanties sanitàries i de qualitat, etc. Els establiments seran auditats i avaluats cada any i rebran un distintiu de ‘Respira Montblanc’ de l’any en curs. “Són les primeres passes d’un projecte que serà pioner, més orientat a la natura i la relaxació, i no tant en el patrimoni”, afirma el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó.

L’endemà del dia mundial del Turisme, Montblanc ha presentat aquesta nova marca que anteposa la natura al patrimoni, de la qual se’n farà difusió amb imatges gràfiques i un vídeo promocional. La idea és que entre els establiments ofereixin paquets de productes i experiències sota aquest segell distintiu. “Serà una experiència molt positiva per mantenir el llistó de la qualitat; crec que cada cop serem més”, diu el propietari del restaurant El Molí del Mallol de Montblanc, Anton Tarrats. Ruth Ceperuelo, empresària d'allotjaments rurals a Vilaverd, explica que “la gent ve aquí a respirar, d’aquí va sorgir el nom de l’agrupació, ens desmarquem de destinacions massificades”, conclou.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: