Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els monuments intensifiquen el programa d’activitats durant aquest mes d’agost

Visites temàtiques i teatralitzades, principals reclams a la Cartoixa d’Escaladei, el Castell Monestir d’Escornalbou, el monestir de Santes Creus i el Castell de Miravet

Imatge d'arxiu d'una visita a la Cartoixa d'Escaladei, al Priorat Imatge d'arxiu d'una visita a la Cartoixa d'Escaladei, al Priorat AGÈNCIA CATALANA DEL PATRIMONI
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Agost 2020 08:24

Els monuments gestionats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han programat diverses visites guiades, ja sigui temàtiques o teatralitzades, per apropar als visitants el patrimoni cultural i monumental del territori, en un any marcat, òbivament, per la pandèmia del coronavirus.

Santes Creus

Així doncs, el monestir de Santes Creus ofereix durant tots els dissabtes i fins al 12 de setembre la visita 'DONES. Mares, abadesses, i esposes al Monestir de Santes Creus', que ens permetrà endinsar-nos en el paper que jugava l’esposa en els cercles de la noblesa catalana medieval, a través dels sepulcres nobiliaris de Guillema de Claramunt, Guillema de Montcada (coneguda com la “Invicta Amazona”) i la capella de Magdalena Salvà.

A més, l’activitat permet visitar dues tombes reials femenines situades a l’església. Són les de Blanca d’Anjou i Margarida de Prades, dues reines amb un destí marcat inexorablement per la maternitat. Una maternitat molt significativa per a l’Orde del Cister, que es regeix per una devoció mariana, mitjançant el culte a la Mare de Déu de la Llet, representada en el retaule principal de l’església.

En canvi, si visiteu el monestir cistercenc en divendres, podreu gaudir de 'Les tombes reials del Monestir de Santes Creus', una visita guiada centrada en el panteó reial i els anys d’esplendor del cenobi sota protecció reial. Durant tots els divendres fins l’11 de setembre els visitants podran descobrir les històries, secrets i vivències dels reis Pere II el Gran, Jaume II el Just I la reina Blanca d’Anjou. El panteó reial de Santes Creus és l’únic monument funerari dels reis de la Corona d’Aragó que ens ha arribat intacte.

visita temàtica monestir

La Cartoixa

La Cartoixa d’Escaladei va ser la primera fundada a la Península Ibèrica. Probablement, els monjos van decidir instal·lar-s’hi per la bellesa i la tranquil·litat del lloc. Ara, tots els vespres de dimarts i dijous del mes d’agost i fins al 10 de setembre, podeu acompanyar al pare Olgasan, un dels monjos que antigament va viure a la Cartoixa d’Escaladei, en les seves 'Reflexions'. Amb ell us convidem a meditar al voltant de la vida contemplativa i espiritual del monjos cartoixans que es van instal·lar en aquest lloc màgic que és la Serra de Montsant.

El Castell d'Escornalbou

Per la seva banda, el Castell Monestir d’Escornalbou continua també aquest agost amb una de les seves activitats habituals. Els matins de diumenge d’aquest estiu (menys el 16 d’agost) podreu acompanyar una de les minyones del castell, la Quitèria, que juntament amb un els arqueòlegs més famosos de l’època, Pere Bosch Gimpera, us explicaran de forma molt divertida les vivències, anècdotes i històries que us aproximaran a les primeres dècades del segle XX.

Igualment, també s’han programat diverses visites teatralitzades a partir de la figura d’Eduard Toda, el mecenes i intel·lectual de la Renaixença que va rehabilitar el monument en el primer terç del segle XX.

El Castell de Miravet

Finalment, cada dissabte fins al 12 de setembre, podrem descobrir 'Miravet, testimoni de guerres', una ruta específica que girarà al voltant dels conflictes bèl·lics dels quals ha estat protagonista i/o testimoni el Castell de Miravet i, per extensió, el riu Ebre com a eix de comunicació i via principal d’accés i penetració cap a l’interior peninsular al llarg de la història, des dels conflictes de l’Edat Mitjana fins a la Guerra Civil Espanyola (1936-39).

Destacar que tots els monuments s’han adaptat a la nova situació causada per la pandèmia de la Covid-19 i en tots s’han de respectar les mesures de seguretat establertes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: