Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cambra de Tarragona potenciarà el santuari de Montferri dins el modernisme català

L'Ajuntament treballa en un pla director per ordenar el turó on s’assenta el temple dissenyat per Jujol, que definirà l’aparcament de vehicles i la plaça central

La presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, amb l'alcalde de Montferri, José Ruiz, al santuari de la Mare de Déu de Montserrat  La presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, amb l'alcalde de Montferri, José Ruiz, al santuari de la Mare de Déu de Montserrat CAMBRA DE TARRAGONA
Turisme Redacció Infocamp
Dilluns, 10 Agost 2020 09:10

La presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, ha iniciat a Montferri (Alt Camp) la ronda de contactes presencials que la corporació manté amb els municipis que integren la seva demarcació cameral. Allí va ser rebuda per l'alcalde del municipi José Ruiz Marín. Entre d’altres coses, la trobada institucional va servir per posar en valor i impulsar els atractius del municipi durant l’etapa postcovid, atès que el turisme de proximitat està experimentant una creixent notorietat i demanda.

“Montferri és l’únic lloc on es pot admirar un obra que sintetitza tot el cosmos modernista del tarragoní Josep Maria Jujol, deixeble d’Antoni Gaudí. El santuari de la Mare de Déu de Montserrat conté arcs parabòlics, art popular, simbologia i una història de fe increïble en la seva construcció”, ha dit Roigé. I ha afegit que “estem parlant d’un actiu turístic de primer nivell que impulsarem des de la Cambra de Tarragona, perquè ocupi el lloc que és mereix dins el modernisme català”.

Pla director de l'entorn del santuari

Per la seva banda, l'alcalde de Montferri, José Ruiz, ha traslladat l’esforç que ha significat pel municipi i la seva gent aixecar aquest edifici que Jujol va dissenyar el 1925, però que no es va acabar fins el 1999. Actualment, el projecte està en fase de millora de la il·luminació i la redacció d’un pla director, que ha de servir per ordenar el turó on s’assenta el santuari, que haurà de definir l’aparcament de vehicles i la plaça central. Aquest projecte es vol que sigui respectuós amb l’obra de Jujol, però sobretot amb l’entorn i que suposi una eina de dinamització econòmica local.

Roigé també ha volgut destacar la bona feina que fan molt negocis locals gràcies a la qualitat en la producció i el servei, com és el cas de la cervesa les Clandestines, els caves i vins de Vives Ambrós o la mel d’Entreflors.cat. L’experiència gastronòmica del castell de Rocamora o els allotjaments singulars com l’Eucaliptus, l’Avi Ramon o l’acollidor hotel rural spa les Vinyes a Vilardida conformen una oferta cada cop més atractiva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: