Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus anima els reusencs a redescobrir la ciutat per compensar la davallada de turistes

L’Ajuntament llança un nou vídeo promocional

Imatge d'arxiu d'un grup de visitants fent la Ruta del Modernisme de Reus Imatge d'arxiu d'un grup de visitants fent la Ruta del Modernisme de Reus MAR ROVIRA / ACN
Turisme ACN
Dijous, 30 Juliol 2020 15:14

La caiguda de l’ocupació turística a la Costa Daurada es fa notar a Reus. L’Oficina de Turisme i diversos equipaments de la ciutat registren molt poca afluència de visitants. Per contrarestar aquesta dinàmica a la baixa pels vetos d’alguns països i la mobilitat limitada, l'Ajuntament, davant una temporada tan “atípica”, vol captar un nou perfil de turista: el reusenc. Des d’aquest cap de setmana i fins que s’acabi la temporada d’estiu es difondrà un vídeo promocional, a través de les xarxes i mitjans digitals, sobre els principals atractius de la ciutat, des d’un punt de vista optimista -on no s’hi veuen ni aglomeracions ni mascaretes. De cara a la tardor es té en ment una nova campanya publicitària amb un marcat segell propi de la ciutat.

“De moment ens guardem a un calaix els nostres recursos”. Així ho ha afirmat la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, conscient que ara no pertoca mostrar un Reus amb els carrers abarrotats de gent comprant. La imatge que es vol difondre ara a l’estiu és una altra. És per això que es difondrà un anunci que promou el modernisme, el comerç i la gastronomia local sense multituds, una estratègia que també ha seguit el conjunt de la Costa Daurada.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, en roda de premsa (M.ROVIRA): 

Montserrat Caelles mascareta

La caiguda de l’ocupació turística afecta directament a Reus. Tot i no entrar en comparatives respecte un estiu normal, la regidora ha parlat d’una tendència a la baixa més que “evident”. Així, del 9 de juny al 26 de juliol, l’Oficina de Turisme ha atès 1.700 consultes -amb forta presència de turista francès-, el Gaudí Centre, poc més d’un miler de visitants -un 54% són catalans-, l’Estació Enològica no ha arribat a les 120 visites i la Ruta Modernista, nomes una seixantena.

Per tot plegat, l’Ajuntament es percatat del potencial d’un “nou turista”: el reusenc. Les limitacions de mobilitat impedeixen la vinguda de turistes, però també que la població reusenca se’n vagi de vacances. Per això, la campanya promocional de l’estiu està en bona part pensada en convèncer els reusencs i el turisme més pròxim. “Volem incidir en els mercats de proximitat, el mercat català i el turisme que passa les seves vacances a la Costa Daurada”, diu Caelles.

La regidora afegeix: “Treballem per gestionar aquesta nova normalitat; a curt termini som conscients d’una temporada atípica i ens orientem en aquest visitant de proximitat, però treballem també de forma ambiciosa, amb estratègia, perquè Reus es una ciutat amb un gran potencial”. Aquesta campanya de promoció turística d’estiu s’emmarca en el pla de reactivació econòmica i social, que aglutina un paquet d'accions impulsades des de l’Ajuntament de Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: