Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona llença la campanya promocional de ciutat més potent de la seva història

‘Tarragona, la teva història’ interpel·la a sentiments com la fraternitat per redescobrir una ciutat segura i poc massificada / S’han invertit gairebé 199.000 euros

Imatge promocional de la nova campanya 'Tarragona, la teva història' Imatge promocional de la nova campanya 'Tarragona, la teva història' AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Turisme Alba Sancha
Dimecres, 01 Juliol 2020 14:29

‘Tarragona, la teva història’ és la campanya promocional de ciutat que ha presentat avui, dimecres 1 de juliol, l’encara consellera de Turisme i presidenta del Patronat de Turisme, Laura Castel. Es tracta de la campanya més important que s’ha fet mai des del Patronat de Turisme, amb la gastronomia i el patrimoni com a reclams principals. Aquesta fuig de les típiques campanyes turístiques i posiciona Tarragona com a destinació segura i poc massificada, alhora que interpel·la a compartir i a retrobar-se amb sentiments com la fraternitat i les relacions humanes i personals. L’acció està destinada a un públic objectiu adult, entre els 30 i 50 anys, principalment del mercat català i, de forma secundària, d’altres mercats de proximitat de la resta d’Espanya, com l’Aragó, La Rioja, el País Basc i Navarra. La campanya es podrà veure a mitjans d’abast nacional, com TV3 i el 3/24, en el cas de televisions, Catalunya Ràdio, o diaris com l’Ara.cat, a més d’altres revistes especialitzades, com Cuina, Descobrim Catalunya o Sapiens.

“És la campanya promocional més potent que s’ha fet mai”. Així ho ha assegurat Castel, visiblement satisfeta amb la nova campanya promocional de Tarragona que des d’aquest mes de juliol i, previsiblement, fins al pròxim novembre, es podrà veure a diversos mitjans de comunicació d’abast nacional. Es tracta, doncs, d’una campanya a llarg termini, com ha explicat la consellera, qui ha manifestat que en moments insòlits, cal fer coses diferents. En aquest cas, es destinaran gairebé 199.000 euros que estaven inicialment previstos per a l’espectacle ‘Amfiteatrvm’, una de les principals apostes del catàleg d’estiu a la ciutat, però que, a causa de l’alerta sanitària, enguany no es podrà veure.

La innocència i l’experiència de Tarragona

‘Tarragona, la teva història’, s’articula principalment a través d’un vídeo que “evita els estereotips de postal”, com ha detallat la consellera. En aquest vídeo, a través d’un “relat poètic”, es pot veure una Tarragona molt tranquil·la, pot massificada, on s’han prioritzat els exteriors, i amb la intervenció de dues actrius: una nena i una dona. Ambdues són tarragonines i pertanyen al món associatiu de la ciutat, segons ha assenyalat Castel, qui ha explicat que la nena simbolitza la puresa i la innocència de la ciutat, i la dona, l’experiència i la confiança, que es reflecteixen en tants anys d’història a Tarragona. La campanya “convida a estimular la participació”, així com “el sentiment de pertinença”, en paraules de la presidenta del Patronat de Turisme. Tot i que la campanya destaca el patrimoni la gastronomia de la ciutat, Castel ha apuntat que l’espot també “pica l’ullet” a diversos elements culturals com són el seguici o els castells, encara que “molt subtilment”. L’objectiu és que Tarragona es doni a conèixer al públic que enguany no podrà viatjar a l’estranger.

TV3, l’únic canal de televisió al qual es difondrà la campanya

L’únic canal de televisió escollit per a la difusió de la campanya ha estat TV3, juntament amb el 3/24. Un dels motius, segons ha especificat la consellera, ha estat la poca volatilitat d’espectadors durant els trams de publicitat, amb una quota de només el 0,9%, seguit, molt de lluny pel canal Cuatro, amb una volatilitat de més del 22%. Pel que fa a TV3, s’han escollit espais del prime time en els quals s’inserirà l’espot, com el Telenotícies del vespre; el programa FAQS; el programa El Foraster, amb un espai de telepromoció amb Quim Masferrer; un espai de patrocini en el programa ‘Res és impossible’, amb el Mago Pop; o bé el programa Cuines, en el qual es realitzarà un episodi dedicat a la recepta del romesco, amb Marc Ribas.

L’acció també es difondrà a la ràdio, diaris i revistes especialitzades

Pel que fa a la radiodifusió, s’ha escollit Catalunya Ràdio, que compta amb un 25% de quota i també té una baixa volatilitat durant els espais publicitaris. En aquesta ràdio s’inseriran diverses falques publicitàries de 20 segons, entre els mesos d’agost i novembre. Pel que fa a la premsa escrita, el Patronat de Turisme ha decidit comptar amb el diari Ara.cat, que, a més, farà un especial sobre el Camp de Tarragona, cm també amb La Vanguardia, principalment en suplements turístics, i amb el Diari de Tarragona, entre altres. Finalment, la campanya també es difondrà a través de les revistes especialitzades Cuina, Descobrim Catalunya i Sapiens. “No invertirem, a curt ermini, en mitjans locals”, ha dit Castel, tot i que si ha destacat les Jornades del Romesco, de les quals si es farà difusió a través dels mitjans de la ciutat.

La consellera Laura Castel, que deixarà el seu càrrec en el plenari del pròxim 10 de juliol. MAURI

Laura Castel campanya promoció Tarragona la teva història

D’aquesta manera, la campanya serà integral, offline i online, i també inclourà publicitat als canals corporatius de les xarxes socials i un apartat al web dedicat a ‘Tarragona, la teva història’. En total, es destinen a aquesta campanya de 198.987,62 euros, IVA inclòs. La consellera ha remarcat que “s’han hagut de deixar de fer moltes coses”, però aquestes “s’intentaran substituir per actes de petit format o per promoció”, com en aquest cas.

Amb aquesta campanya, Laura Castel posa punt i final a la seva tasca com consellera de l’Ajuntament de Tarragona, a l’espera de tots els procediments burocràtics. La seva renúncia passarà pel pròxim plenari extraordinari, del 10 de juliol, i, posteriorment, en el següent ple ordinari es procedirà al nomenament de la persona que substituirà l’encara consellera.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: