Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Satisfacció entre els càmpings que ja han obert malgrat la baixa ocupació

Confien que amb l'avenç de la desescalada arribin turistes i valoren positivament tenir clients de proximitat

Imatge d'una de les famílies que el primer dia que va anat al càmping Trillas de Tamarit per netejar i posar a punt la caravana, l'11 de maig del 2020 Imatge d'una de les famílies que el primer dia que va anat al càmping Trillas de Tamarit per netejar i posar a punt la caravana, l'11 de maig del 2020 ELOI TOST / ACN
Turisme ACN
Dimarts, 02 Juny 2020 08:22

Diferents càmpings de la demarcació que ja han obert les seves portes valoren positivament les primeres setmanes d'activitat, encara que reconeixen que l'ocupació és molt inferior a la d'anys anteriors per aquestes dates. En declaracions a l'ACN, els empresaris consideren que tenir ara pocs clients els permet posar-se a punt de cara al juliol, quan es preveu l'arribada del turisme internacional. Tenen clar que la facturació no serà com la d'estius anteriors, però confien que els clients catalans i de la resta de l'Estat els visitaran més i afirmen que els entren reserves. A més, es mostren satisfets perquè les perspectives són molt millors que fa dues setmanes, quan temien una temporada nefasta.

El Càmping Trillas Platja Tamarit, a Tarragona, és un dels primers de la demarcació que va decidir obrir portes l'11 de maig, el primer dia de la fase 1. Des d'aleshores, han allotjat un perfil molt familiar de la regió sanitària. "No hi ha hagut una afluència abundant de clients, però molts més dels que tenim habitualment del territori", assenyala a l'ACN el propietari, Roger Trillas.

El gruix de l'activitat s'ha viscut en dissabte i diumenge. El cap de setmana passat van allotjar una quarantena de famílies, menys d'un 10% respecte el mateix cap de setmana de l'any passat. "No és gaire però són molts més dels que esperàvem. Estem contents", assenyala Trillas. Després de l'allau de cancel·lacions, les reserves es reactiven amb comptagotes. Fins i tot ja en tenen una d'un client francès per a l'estiu. "Dona esperança", constata Trillas.

Des que dilluns van poder obrir la piscina amb el pas a la fase 2, l'activitat s'ha animat una mica més entre setmana. Els caps de setmana arriben caravanes, autocaravanes i algun campista, tot i que la majoria s'allotgen en mòbil homes i bungalous. Són de Tarragona, Reus o Valls, entre d'altres. "N'hi ha que no haurien pensat mai en allotjar-se a tan pocs quilòmetres, però no cal fer-ne gaires per anar de vacances", subratlla el propietari del càmping.

Amb l'avenç de la desescalada també s'està reincorporant la plantilla. La previsió és tenir-la gairebé tota a punt dilluns amb Sant Joan i el juliol a l'horitzó. "Encara que la gent de l'àrea metropolitana de Barcelona no puguin venir, ens preparem igualment perquè els de Tarragona s'animin a sortir i a fer una revetlla a prop de casa", apunta Trillas.

Confiança en el turisme internacional

En una línia similar s'expressa Manel Vilajosana, director del càmping La Torre del Sol, de Mont-roig del Camp. "Començar a veure gent al càmping és com si recuperéssim certa normalitat", indica. Aquest darrer cap de setmana han tingut una cinquantena d'arribades, "moltes menys que en les mateixes dates d'anys anteriors", però donada la situació actual "és gratificant". I afegeix: "potser la temporada no serà tan catastròfica com hem estat pensant fins ara".

Vilajosana confia en "les ganes de fer vacances" que té tothom, també els estrangers, que "volen venir". El director de l'establiment veu amb bons ulls la proposta del ministeri d'Afers Exteriors que permetria que els territoris que es trobin en una fase de desescalada superior puguin rebre abans turisme internacional. Una situació que per al càmping La Torre del Sol seria beneficiosa, ja que el 80% de la clientela és estrangera. Mentre no arriben, Vilajosana aposta perquè turisme de proximitat "salvi una mica la temporada".

De fet, segons apunta, el 90% de les reserves que tenen de moment són de turistes de l'Estat. "Fins ara tot eren anul·lacions i ara torna a haver-hi reserves. Estem en una situació d'impàs i hem de veure el got mig ple", assenyala.

A l'interior a la recerca de pau

També va obrir a les primeres de canvi el Càmping Prades Park, concretament el 15 de maig. Des d'aleshores han rebut famílies "interessades en la natura i conscienciades en aplicar les mesures de seguretat", assenyala Mireia Sans, una de les responsables. Sans destaca que, de moment, tenen una ocupació d'entre el 15% i el 20%, un volum similar a la d'anys anteriors per aquesta època, si bé ha percebut una davallada els caps de setmana. "Els clients sembla que es van autoregulant. Els que prefereixen més tranquil·litat venen entre setmana, i altres ho fan el cap de setmana", comenta. Principalment han rebut famílies, però també persones que poden treballar a distància i han optat per fer-ho des d'un entorn diferent.

A més, es mostra optimista de cara a la temporada d'estiu. "El client ens demana estar en un lloc segur i tranquil. Els bungalous tenen privacitat, es pot cuinar a dins o poden demanar la pensió complerta i menjar-s'ho allà. Veuen que és un allotjament segur", destaca Sans. On sí que hauran de tenir més cura és en els espais comuns, com ara als lavabos, piscina o restaurant, on prendran una sèrie de mesures que faran que "no hi hagi l'aforament de sempre". De tota manera, creu que no hi haurà una afectació directa cap al servei que rebin els clients perquè "mai hi ha hagut massificació".

Per tal de garantir les mesures higièniques reforçaran la neteja, però Sans troba que no els suposarà un gran esforç addicional. "El que farem és conscienciar els clients que facin servir els EPI i es rentin les mans sovint. Volem seguretat pel nostre equip humà i pels clients", detalla.

Preparant l'obertura

Abans que la temporada turística arribi al seu tram decisiu -que es preveu que coincideixi amb l'arribada de turistes estrangers per l'obertura de fronteres l'1 de juliol-, altres establiments començaran a obrir portes. Un d'ells és l'hotel Best Terramarina, de La Pineda (Vila-seca), que arrencarà el 5 de juny. De fet, serà el primer hotel dedicat exclusivament al turisme vacacional de la Costa Daurada en rebre clients.

Segons ha indicat la cadena hotelera, "oferirà tots els serveis habituals aplicant les noves directrius recomanades per el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), a més del seu propi protocol intern". D'entrada, tindran preus especials per als habitants de la demarcació de Tarragona que, de retruc, seran els únics que hi podran accedir, per les fases de la desescalada.

També es prepara per rebre clients el càmping Playa Montroig. Tenien previst obrir el març però la crisi de la covid-19 ho ha endarrerit fins el 12 de juny, i per als primers dies afirmen que ja tenen reserves. "Les seves 35 hectàrees de superfície el converteixen en un dels càmpings europeus més grans en extensió, però no en capacitat, aconseguint que sigui un lloc tranquil i sobretot, amb espai", exposa l'establiment en una nota, posant en valor poder garantir les distàncies de seguretat. A més, limitaran l'aforament en zones comunes com el restaurant, la piscina, els lavabos o la bugaderia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: