Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou es marca com a repte un turisme intel·ligent i sostenible durant tot l'any

L'alcalde Pere Granados ha presentat el nou gerent del Patronat de Turisme, Marc Espasa, que vol implicar en el nou pla estratègic hotels, restaurants, comerços i residents

L'alcalde de Salou, Pere Granados, amb el nou gerent del Patronat de Turisme, Marc Espasa L'alcalde de Salou, Pere Granados, amb el nou gerent del Patronat de Turisme, Marc Espasa JOSEP CARTANYÀ
Turisme Josep Cartanyà
Dimecres, 04 Març 2020 17:39

"Tenim com a repte convertir Salou és una destinació turística intel·ligent, responsable i sostenible". Amb aquesta declaració d'intencions, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha resumit els grans eixos del que serà el nou Pla estratègic de turisme de la capital de la Costa Daurada, el dia de la presentació del nou gerent, Marc Espasa, davant dels mitjans de comunicació. Acompanyat de l'equip humà del Patronat Municipal de Turisme, el nou gerent s'ha mostrat "apassionat" pel nou projecte que té per objectiu fer créixer l'oferta turística de Salou d'una forma desestacionalitzada i de manera "responsable".

L'alcalde de Salou, Pere Granados, afirma que per aconseguir aquests reptes "cal arribar a nous mercats i segments de població", alhora que considera necessari "la creació de nous productes" que contribueixin a la desestacionalització de la temporada turística: "Hem d'omplir els hotels, pèro en la línia d'un turisme sostenible". Però per fer-ho possible, Granados ha deixat ben clar que "no ho podem fer sols, cal la implicació dels diversos sectors", en referència al comerç, la restauració o els hotels: "No pot ser que al mes de febrer o a principis de març, només hi hagi dos o tres hotels oberts Salou", ha afegit l'alcalde. 

El batlle també considera que "no té sentit que l'activitat turística sense tenir en compte al resident" i, en aquest sentit, assenyala que "per ser un destí de qualitat, hem de ser una ciutat de qualitat". De fet, el gran repte que Salou té per endavant com a "Destinació turística intel·ligent" - en mobilitat i serveis amb l'aplicació de noves tecnologies- es podria anomenar "Municipi turístic intel·ligent", diu l'alcalde, que defensa que "el beneficiat directe és el propi resident".

L'alcalde també ha recordat que en tot aquest procés de desestacionalització s'haurà de treballar perquè els contractes vinculats al sector turístic "siguin sostenibles i s'allarguin durant tot l'any".

Hard Rock, clau per la desestacionalització

L'arribada del complex Hard Rock serà un element clau per aconseguir tant la creació de nous llocs de treball com per la desestacionalització turística de Salou. Pere Granados ha dit que, tenint en compte altres experiències arreu del món, l'obertura del complex durant els 365 dies de l'any pot aportar una gran oferta de "turisme de Shopping", que es pot veure complementada amb una oferta gastronòmica de qualitat.

Granados també s'ha mostrat confiat en què les obres de construcció del nou complex lúdic comencin un any després de fer efectiva la compra-venda dels terrenys. Marc Espasa és nascut a Salou i ja va prestar els seus serveis laborals fa anys a l’Ajuntament, on va desenvolupar càrrecs de responsabilitat.

El nou gerent

L’alcalde salouenc ha valorat molt l'experiència a l’administració pública de Marc Espasa i també ha enaltit la seva capacitat organitzativa pel que fa a esdeveniments de promoció.

Cal dir que Espasa és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques i ha treballat com a adjunt de la Fundació Miró, realitzant tasques de promoció, publicitat i relacions públiques d’aquesta entitat turística i cultural.

Actualment, és professor de la Facultat de Turisme de la URV, d’on és docent de l’assignatura de Màrqueting Turístic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: