Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cal Llop de Gratallops, premi Turisme de Catalunya 2019 en la categoria d’enoturisme

L'hotel i restaurant ofereix a visitants nacionals i internacionals un ventall ampli de propostes relacionades amb el vi, la gastronomia, el paisatge i la cultura com el "Tast amb Llops"

L’hotel Cal Llop ha obtingut el guardó de turisme de Catalunya 2019 en la categoria d’enoturisme L’hotel Cal Llop ha obtingut el guardó de turisme de Catalunya 2019 en la categoria d’enoturisme CAL LLOP
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 09 Gener 2020 17:03

L’hotel Cal Llop ha obtingut el guardó de turisme de Catalunya 2019 en la categoria d’enoturisme, aquest dijous a la tarda, en l'acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2019 celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya i presidit pel president Quim Torra. L’establiment el regenten des de fa 12 anys Cristina Jiménez i Waldo Bartolomé amb la intenció i la voluntat de “transmetre a tothom l’emoció del Priorat” des de Gratallops, que és el municipi que van escollir quan van arribar a la comarca fa 15 anys per viure-hi i obrir un negoci vinculat al sector del vi. 

Un reconeixement a l'enoturisme del Priorat

El reconeixement de la Generalitat arriba en un moment de consolidació del projecte i encoratja l’establiment a seguir desenvolupant la seva activitat enoturística sempre en col·laboració amb altres agents de la comarca, ja siguin cellers o molins d’oli. De fet, el premi reconeix el treball en xarxa de Cal Llop, el que permet posar en valor tots els actius del Priorat a través de les propostes enològiques que ha dissenyat i implementat al llarg dels anys. La seva propietària, Cristina Jiménez, comenta que el guardó és “un reconeixement per compartir amb totes les persones i cellers amb els quals treballem dia a dia; és un projecte col·lectiu”. I afegeix: “L’enoturisme és una eina formidable per mostrar la singularitat de la comarca i posicionar-la com a gran destinació turística innovadora, sostenible i de qualitat”.

El 'Tast amb Llops' i la resta de propostes per als visitants

Al llarg de tot l’any, Cal Llop, que és hotel i restaurant, rep visitants nacionals i internacionals i els obre un ventall ampli de propostes enoturístiques estretament relacionades al vi, la gastronomia, el paisatge i la cultura. Una de les activitats més destacades és 'Tast amb Llops', que té lloc durant la Fira del Vi de Falset, el primer cap de setmana de maig. La cita de 2020 serà el dissabte, 2 de maig. El 2019, el certamen va arribar a la 13a edició, consolidant la denominació 'Vins de Vila i Terroir'. La cita enològica permet als assistents tastar més de 60 vins de produccions molt limitades, marcades per la singularitat del terroir i la filosofia de vida del productor, fonamentada en l’ecologia, la sostenibilitat i l’artesania en la producció.

'Tast amb Llops' va ser el primer dels actes satèl·lit que es van organitzar al Priorat coincidint amb la fira de vins de Falset i manté la filosofia dels inicis: vins de gran qualitat i un espai amable de conversa i diàleg amb els elaboradors. Els cellers de Gratallops que hi participen són elaboradors amb vins de finca i de vila d’altíssima qualitat: Álvaro Palacios, Celler Cecilio, Celler de l’Abadia, Celler Devinssi, Clos Figueras, Clos i Terrasses, Clos Mogador, Fredi Torres Viticultor, Mas Martinet Meritxell Pallejà, Ripoll Sans, Sara i René Viticultors, Igneus, Gratavinum i Vinícola del Priorat.

                                                                                            'Tast amb Llops': 

Tast Amb Llops

'Tast amb Llops' convida cada any a un elaborador d’un altre municipi de la DOQ Priorat, un de la DO Montsant, un tercer de l’Estat espanyol i un quart de l’estranger, el que la fa un aparador únic de les noves tendències del món del vi.

A més a més de 'Tast amb Llops', Cal Llop té un vincle estret amb viticultors i oleïcultors del Priorat i ofereix paquets a mida i personalitzats a cada client. Les propostes enogastronòmiques permeten descobrir el Priorat als visitant i fer-los recórrer diferents punts d’interès de la comarca perquè gaudeixin de la bellesa i singularitat de la comarca. L’hotel té tres propostes definides: El paquet enogastronòmic que està operatiu durant tot l’any, els específics de cada temporada aprofitant l’estació i els productes i atractius enoturístics que ofereix, i el paquet “Cultura i vi” vinculat amb el Festival Terrer que reuneix música, vi, arquitectura i paisatge. Els clients poden participar dels concerts i allotjar-se a l’establiment per viure la tardor i els primers dies d’hivern.

En aquest sentit, Cal Llop proposa als visitants fer visites concertades en grups molt reduïts per conèixer els cellers de la DO Montsant i de la DOQ Priorat. La idea és que el visitant es converteixi en un ambaixador dels vins del Priorat.

Gastronomia i carta de vins local

A nivell gastronòmic, el restaurant La Boca del Llop ofereix menús de temporada amb una selecció rigorosa de productes de proximitat i receptes basades en la cuina mediterrània i prioratina. Aquest any, s’han estrenat els “sopars al cor de Priorat” que inclouen menús de temporada i les “pissarres” amb assortiment de formatges, patés i curats ibèrics, amb una selecció de Vins de Vila de Gratallops.

Lliurament de guardons

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat aquesta tarda els Guardons del Turisme de Catalunya 2019 i la presentació de la publicació '100 anys de congressos de turisme de Catalunya', un llegat històric dels congressos de Turisme de Catalunya. L’acte, que ha tingut lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat davant de gairebé 400 professionals del sector del turisme, també ha comptat amb l’assistència del director general de Turisme, Octavi Bono, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font.

Durant l’acte, s’han lliurat els Guardons del Turisme de Catalunya 2019. Cada any la Generalitat de Catalunya atorga aquests guardons amb la finalitat de reconèixer la tasca del sector turístic català i la seva contribució per fer de Catalunya un referent internacional. Enguany, els guardons sumen una nova categoria destinada a l’enoturisme, deixant en cinc el nombre total de guardons: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic; Turisme responsable; i Enoturisme.

Guardonats 2019

Premi a la “Millor experiència turística” per La Ruta de la flor rosa del presseguer, de l’Ajuntament d’Aitona.

Premi a la “Innovació en accions promocionals i comercialització” per l’Associació Turisme Garrotxa.

Premi al “Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic” per la docent Dolors Vidal.

Premi al “Turisme responsable” per l’Associació de Càmpings de Girona Premi en “Enoturisme” per l’Hotel i Restaurant Cal Llop de Gratallops

Per altra banda, El Xalet de Prades ha quedat finalista en la categoria “Millor experiència turística”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: