Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona rebrà els seus visitants a la 'Porta Tàrraco'

Així s'anomenarà el nou centre de recepció de visitants projectat a la plaça del Pallol per a la tardor de 2021 / L'espai precedirà la creació d'una ruta per la Part Alta, el 'Circuit Tàrraco'

La plaça del Pallol esdevindrà el nou centre de recepció de visitants 'Porta Tàrraco' La plaça del Pallol esdevindrà el nou centre de recepció de visitants 'Porta Tàrraco' MANEL ANTOLÍ / RV EDIPRESS
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 20 Novembre 2019 14:17

Tarragona tindrà un centre de recepció de visitants a la plaça del Pallol, 'Port Tàrraco'. La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, ha presentat avui el projecte que ha rebut una subvenció de 300.000 euros de la Generalitat i que s'haurà d'executar abans de setembre de 2021. La intervenció comportarà actuacions a la Volta del Pallol, a Casa Sefus, a la planta baixa de l’Antiga Audiència i a la Torre dels Advocats. Tot i que Ca l’Agapito no està inclòs en el projecte subvencionat, en primer lloc caldrà consolidar el volta romana -Volta del Pallol- i retirar les bastides existents per poder iniciar les accions. Això serà possible gràcies a una altra  subvenció de l’1% Cultural del Ministeri de Foment.

Laura Castel ha explicat que el nou espai "dotarà al visitant d’un primer coneixement dels vestigis de l’antiga Tàrraco" a la Tarragona actual per tal que obtingui una experiència més enriquidora i de més qualitat de la seva visita. De fet, 'Port Tàrraco' serà la portada d'entrada dels visitants, que trobaran aquí totes les oficines de turisme integrades -les de Turisme de Tarragona i la de l'Agència Catalana de Turisme-, i, en cada espai, hi haurà un centre d'interpretació. També hi haurà uns lavabos públics, la projecció d’audiovisuals i mappings i (un que endinsaria el visitant en la història de Tàrraco com a capital de la Hispània Citerior, un altre que parlaria de l’urbanisme de la ciutat i un tercer que explicaria la maqueta de l’Antiga Audiència), i l’obertura de les escales romanes de l’Antiga Audiència.

Porta Tarraco planol 0005

'Circuit Tarraco', la nova ruta per la Part Alta

L’objectiu final, segons ha explicat Laura, és “recuperar per a la ciutat dos edificis que actualment estan tancats al públic (la Volta del Pallol i la Torre dels Advocats) i donar inici al que serà el 'Circuit Tàrraco': un recorregut per tots els espais de la Part Alta de la ciutat que li confereixi de sentit únic i mostri als nostres visitants que tots ells formen part de aquest museu a l'aire lliure que és la Part Alta, barri que acull l'antic Recinte de Culte, la Plaça del Fòrum i el Circ”. “Porta Tàrraco – ha afegit la consellera- també vol donar resposta a una de les demandes més repetides pel sector turístic: disposar de serveis públics a la Part Alta i voltants”.

El projecte acaba de rebre una subvenció de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de 300.000 euros, que s’haurà d’executar abans del 30 de setembre de 2021. El pressupost total de Porta Tàrraco és de 600.000, la meitat dels quals seran aportats per l’Ajuntament de Tarragona. 'Porta Tàrraco' va ocupar la primera posició de les 59 propostes presentades a les subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: