Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’ocupació a Tarragona cau lleugerament l’estiu de 2019 però creix el temps d’estada

S’ha passat d’un 77% d’ocupació l’estiu de 2018 al 75% aquest estiu, però la mitja d’estada s’ha incrementat fins a les 2,1 nits / L’arribada de creueristes a la ciutat ha crescut en un 30%

L'ocupació a Tarragona ha passat del 77% l'estiu del 2018 al 75% aquest 2019 L'ocupació a Tarragona ha passat del 77% l'estiu del 2018 al 75% aquest 2019 RAFAEL LÓPEZ-MONNÉ
Turisme Alba Sancha
Dijous, 14 Novembre 2019 13:51

Després de diversos anys de creixement econòmic i turístic, l’ocupació a Tarragona durant la temporada estival d’aquest 2019 ha experimentat una lleugera davallada, tot i que l’estada mitjana a la ciutat s’ha vist incrementada. Encara que no s’ha registrat cap increment respecte a l’ocupació, el descens no ha estat destacable i les xifres s’han mantingut molt semblants respecte a l’estiu de 2018. Tot i això, la consellera de Turisme, Laura Castels, ha valorat positivament aquesta temporada destacant com una de les dades més rellevants l’increment de la mitja de l’estada dels turistes que visiten la ciutat. Així mateix, i com sol ser habitual, Espanya, el Regne Unit i França continuen sent els principals mercats emissors. D’altra banda, un any més, les dades més positives són les registrades per l’arribada de creueristes a la ciutat, que s’ha vist incrementada en un 30% respecte del 2018.

Mentre que el 2018 l’ocupació a Tarragona durant la temporada estival va arribar al 77%, aquesta ha experimentat una lleugera caiguda enguany, situant-se en el 75%. Es tracta d’una situació que la consellera de Turisme ha insistit a atribuir al gran creixement que s’ha estat experimentat en aquest sector durant els darrers anys i que, per tant, és cada vegada més complicat de superar. Pel que fa als càmpings, l’ocupació s’ha situat en el 73%, enfront del 75% de l’estiu de 2018. En el cas dels hotels, hi ha hagut més ocupació, assolint el 79%, però continua sent un punt per sota de les dades de l’any passat, quan es va arribar al 80% de l’ocupació. Aquesta situació també s’ha vist reflectida en la valoració que han fet els empresaris hotelers respecte a aquesta temporada. Els empresaris del sector del càmping han valorat l’ocupació d’aquesta temporada d’estiu amb un 6,7, enfront dels 7,2 punts del 2018. Per la seva banda, els hotelers han puntuat aquest estiu amb un 7,2, una dècima més que el 2018, quan es va valorar amb un 7,1.

Els turistes que visiten Tarragona passen més temps a la ciutat

Tot i això, no totes les dades han estat negatives. De fet, una de les dades més rellevants és la referent a l’estada dels turistes a la ciutat. I és que, durant l’estiu d’aquest 2019, les persones que han visitat Tarragona han passat més temps a la ciutat, amb una mitja de 2,1 nits, enfront de la mitja d’1,9 nits el 2018. Aquest havia estat un dels objectius que l’anterior govern s’havia marcat en nombroses ocasions, tal com havia explicat alguna vegada l’exconsellera de Turisme, Inma Rodríguez. D’aquesta manera, encara que les pernoctacions a la ciutat també han estat inferiors que al 2018, un 5,7% menys, es comença a percebre una tendència a l’alça pel que fa al temps d’estada dels turistes a Tarragona.

L’arribada de creuers i creueristes continua sent el fenomen turístic que més creix

Un cop més, però, una de les dades més positives que deixa la temporada estival és el gran increment de l’arribada de creuers, i per tant creueristes, a la ciutat. Concretament, s’ha passat de 57 creuers el 2018 a 62 creuers aquest 2019, la qual cosa ha provocat un augment de creueristes arribats a la ciutat, passant dels 98.126 creueristes l’any passat als 127.495 enguany, que es tradueix en un increment del 30%. A més, del total de viatgers que arriben al Port de la ciutat, un 87,4% visiten Tarragona. En definitiva, es tracta d’un fenomen que, any rere any, se supera i que ha permès que “Tarragona es consolidi com a Port base”, tal com ha expressat Castel.

La consellera de Turisme, Laura Castel, i el gerent del Patronat de Turisme, Ángel Arenas, han presentat les dades de la temporada turística estival de 2019. ALBA SANCHA

temporada turistica 2019

“El tema monumental és estratègic”

Finalment, i sent realista amb l’empitjorament generalitzat, tot i que lleuger, de les dades turístiques de la temporada d’aquest estiu, la consellera de Turisme ha assegurat que, pel que fa a la línia d’inversions del govern en aquest aspecte, “el tema monumental és estratègic”. Castel ha retret a l’anterior govern que l’any passat el pressupost destinat al manteniment dels monuments era de 15.000 euros i “ara toca plorar”, fent referència a l’estat d’alguns d’aquests monuments, com és el cas de l’amfiteatre romà. En aquest sentit, la consellera ha manifestat que el tancament d’aquest monument, posant-se “en el pitjor escenari”, podria influir de cara a la pròxima temporada estival si per llavors encara no s’ha solucionat el problema. En aquest cas, no es podria oferir l’espectacle ‘Amfiteatrvm’, tot i que la previsió és que l’equipament es pugui obrir abans. Per això, Castel ha assegurat que els turistes que arriben a Tarragona no busquen només el bon temps i les seves platges, sinó també “aquella Tarraco única i mil·lenària”.

Per la seva banda, el gerent del Patronat Municipal de Turisme, Ángel Arenas, també ha recordat que Tarragona s’ha vist arrossegada per aquesta tendència a la baixa generalitzada, tant a nivell català, com espanyol i europeu. Tot i això, Arenas ha defensat la peculiaritat de la ciutat i que Tarragona hauria de ser independent respecte a aquests canvis generals, ja que no depèn de Tour operadors i el client és directe. Per això, el gerent del Patronat de Turisme ha reconegut que cal treballar més la marca turística de Tarragona, única ciutat Patrimoni de la Humanitat de Catalunya, perquè es distingeixi com a única i independent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: