Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cues i retards a l’Aeroport de Reus pel tancament de Thomas Cook

Indignació i desinformació entre els passatgers de tres vols amb destí al Regne Unit que han hagut de ser subcontractats a altres aerolínies

Llargues cues de passatgers per facturar a l'Aeroport de Reus en relació a la fallida de la companyia Thomas Cook, aquest dimarts 24 de setembre del 2019 Llargues cues de passatgers per facturar a l'Aeroport de Reus en relació a la fallida de la companyia Thomas Cook, aquest dimarts 24 de setembre del 2019 NÚRIA TORRES / ACN
Turisme ACN
Dimarts, 24 Setembre 2019 15:51

Cues i retards a l’Aeroport de Reus aquest dimarts al matí en tres vols amb destí a Anglaterra i Irlanda que operava la companyia Thomas Cook Airlines, inicialment cancel·lats, però que s’han acabat subcontractant a altres aerolínies. Indignació i crítiques entre els passatgers que feien cua per facturar a la terminal de sortides de l'aeroport, malgrat que s’hagin mantingut els vols a les ciutats de Belfast, Manchester i Glasgow. Les queixes són per l’espera -el vol a Belfast acumulava 3 hores i mitja de retard, i el de Manchester, gairebé 2 hores- i també per la falta d’informació, tot i la presència de grups d’informadors, tant d'Iberia, que proporciona el servei de ‘handling’ a Thomas Cook, com d'ATOL, el sistema que gestiona l'Autoritat d'Aviació Civil britànica, i del mateix consolat britànic.

Els informadors atenien els turistes desorientats i alguns d’ells molestos per les esperes arrel la complexa operativa que s’està portant pel retorn dels passatgers al Regne Unit, afectats per la fallida de l’operador. Els tres vols previstos aquest dimarts a l’Aeroport de Reus s’han subcontractat a diferents companyies: el de Belfast a Titan Airways, LTD, el de Manchester a EuroAltantic Airways, i el de Glasgow, a Miami Air International.

“El govern hauria d'haver intervingut i ajudat a Thomas Cook, la companyia ja no hi és i en canvi es van donar milions de lliures als bancs quan tenien problemes; per què no podien fer-ho per Thomas Cook?”, critica Mary Robinson, usuària afectada. “Una altra aerolínia britànica que desapareix... i què fa el nostre primer ministre? Res. Vola amb jet privat fora del país i nosaltres ens quedem aquí esperant arribar a casa”, etziba.

Entre les cues per facturar hi ha moltes famílies que han estat de vacances a la Costa Daurada. “Tinc moltes ganes de tornar a casa de nou, estic cansat d'estar a la cua, és molt llarga”, es lamenta un nen, Corey Fee. “És horrible, és un desastre, la gent aquí de peu esperant per hores, tinc una discapacitat i no puc anar al davant”, afegeix una altra passatgera afectada, Annc Aleer. Tots ells feien cua per tornar a Belfast.

Era una de les destinacions de la companyia Thomas Cook, que enllaçava la capital del Baix Camp amb diverses ciutats d’Anglaterra, Irlanda, Escòcia i Gal·les. Era la quarta aerolínia que registrava més passatgers a l’Aeroport de Reus. Feia més de deu anys que hi operava. La fallida del touroperador britànic representa un revés important per a la infraestructura reusenca per la conseqüent pèrdua en volum de passatgers.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: