Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘Amfiteatrvm’ omplirà les nits tarragonines d’agost d’història i patrimoni

L’espectacle de gran format, que es representa a l’amfiteatre romà, s’estrena aquest divendres 2 d’agost, a les 22 h / De diumenge a dijous, s’ofereixen les visites nocturnes amb projecció audiovisual al mateix conjunt

L'espectacle 'Amfiteatrvm' s'oferirà els divendres i dissabte i les visites es faran de diumenge a dijous L'espectacle 'Amfiteatrvm' s'oferirà els divendres i dissabte i les visites es faran de diumenge a dijous CEDIDA
Turisme Alba Sancha
Dijous, 01 Agost 2019 12:36

Per segon any consecutiu, Tarragona torna a apostar per ‘Amfiteatrvm’, una oferta turística que es materialitza en un espectacle de gran format i amb un gran protagonisme de les noves tecnologies a l’amfiteatre romà i que es pot veure les nits dels divendres i dissabtes d’agost. Aquesta proposta, que s’estrena aquest divendres 2 d’agost, uneix història i patrimoni amb la representació d’un espectacle que reconstrueix la història de Tàrraco i, més concretament, com va ser la inauguració de l’amfiteatre en aquella època, a través del gladiador Lupus. D’aquesta manera, es pretén donar a conèixer una part de la història de la ciutat, d’una forma atractiva que es dirigeix a tota la família perquè Tarragona es continuï posicionant com una destinació familiar. Com a novetat, enguany, l’espectacle ha modificat la part inicial, que era més informativa i explicativa a través de la veu d’un narrador, i s’ha incorporat una retrospecció en directe.

‘Amfiteatrvm’ permet posicionar Tarragona “com a ciutat Patrimoni Mundial i capdavantera en la reinterpretació històrica”, ha assegurat la consellera de Turisme, Laura Castel. La presidenta del Patronat de Turisme ha manifestat també que, enguany, l’objectiu és superar les xifres de l’any passat, que van girar entorn del 90% d’ocupació i s’espera que, enguany, “puguin ratllar el 100%”. Amb ‘Amfiteatrvm’, arriben també les visites nocturnes amb la projecció del documental ‘Ingeniería romana’ a l’amfiteatre, les quals es poden realitzar de diumenge a dijous, com ha recordat Castel. D’aquesta manera, les nits estivals tarragonines durant el mes d’agost s’ompliran de la història, encara viva, de l’antiga Tàrraco, en un marc incomparable com és el patrimoni que va deixar aquesta part de la història de la ciutat.

D'esquerra a dreta, el director de Digivision, la consellera de Turisme, el director artístic d''Amfiteatrvm' i la presidenta de Thaleia. ALBA SANCHA 

presentació Amfiteatrvm 2019

‘Amfiteatrvm’ incorpora una retrospectiva a l’inici de l’espectacle

Pel que fa a la part artística, el director creatiu d’’Amfiteatrvm’, Pep Vergé, ha destacat la petita modificació que s’ha fet a l’inici de l’espectacle. Com ha explicat Verge, “l’any passat, la part inicial era informativa”, en la qual es feia una explicació a través d’un narrador. Enguany, en canvi, aquesta part s’ha reemplaçat per un gir retrospectiu en directe. Així, l’espectacle s’inicia amb la batalla, directament, i es fa una retrospectiva al dia de la inauguració de l’amfiteatre. Igualment, el director també ha volgut remarcar la importància de la gran posada en escena en aquesta representació, en la qual estan implicades 100 persones, de les quals 50 sortiran a l’escenari, i també en l’aspecte tècnic amb tres projeccions simultànies i transparències. Per la seva banda, José Antonio Muñiz, el director de Digivision, l’empresa responsable dels continguts audiovisuals, s’ha afegit a les paraules de Vergé i ha manifestat que es tracta d’un espectacle “rigorós”, en termes històrics, arqueològics, etc. Muñiz també ha destacat la “picardia” amb què “els continguts s’aprofiten i es guarden d’una forma que puguin aprofitar-se en un futur”. El director de Digivision ha conclòs que ‘Amfiteatrvm’ ofereix una “qualitat i rigorositat en els seus continguts que poques ciutats poden oferir”.

Precisament, l’equip de Digivision i el grup de reconstrucció històrica Thaleia són els que donen forma a l’espectacle, creat a partir de recursos 100% del territori. De fet, la major part dels personatges implicats en ‘Amfiteatrvm’ són membres de Thaleia, a excepció dels gladiadors que són especialistes en efectes especials. La presidenta de Thaleia, Merche Tubilla, ha destacat que, a més d’ensenyar una part de la història de la ciutat, amb aquesta representació “es dóna vida a l’amfiteatre” i “al públic que ve a veure l’espectacle”.

Horaris i entrades

Per veure ‘Amfiteatrvm’, cal adquirir les entrades. El preu d’aquestes és de 10 euros les anticipades i 15 euros en taquilla. L’espectacle es podrà veure cada divendres i cada dissabte, a partir de les 22 h. Els divendres, s’interpretarà en català amb subtítols en castellà, anglès i francès; i els dissabtes es podrà veure en castellà, amb subtítols en català, anglès i francès. Pel que fa a les visites nocturnes, aquestes es poden realitzar de diumenge a dijous, a partir de les 22 h, i el preu de l’entrada serà igual al preu regular de les entrades a l’amfiteatre. Tota aquesta informació es pot ampliar a través del web de Tarragona Turisme.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: