Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc estrena una nova activitat familiar per aprendre a plantar safrà

Els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions d’Aromis

Imatge de recurs de safrà Imatge de recurs de safrà AROMIS.CAT
Turisme Redacció Infocamp
Dimarts, 16 Juliol 2019 18:52

Montblanc organitza una plantada de safrà pels 10 i 11 d’agost. L’activitat, que anirà dirigida pel productor Joan Carntanyà, és gratuïta i va adreçada al públic familiar amb l’objectiu que les famílies amb nens coneguin l’espècia tradicional de la comarca: el safrà. La plantada tindrà lloc a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc, a partir de les 9 h.

De la mà del Joan Cartanyà, productor de safrà qui ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, els participants aprendran a plantar els bulbs de safrà. Al mateix temps, també coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, que coincideix amb l’activitat de collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. La finalitat és fomentar la recuperació i el coneixement del safrà entre els més petits. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., trucant al 977 861 733 o bé a través del web de Montblanc Medieval. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

‘Viu Montblanc en família’

Aquesta nova activitat s’inclou dins el cicle ‘Viu Montblanc en família’ i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT ‘TurisTIC en família’, operació La història fa turisme. Prèviament, s’han realitzat tallers de cuina de proximitat i una gimcana per apropar la vinya a les famílies. El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa ‘Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial’, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, Eurecat, Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: