Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Monestir de Poblet converteix uns antics magatzems en un centre turístic amb projeccions audiovisuals

Es mostren racons del monestir que no són visitables per al públic

Els parlaments en la inauguració del nou Centre de Visitants del Monestir de Poblet, al fons de la imatge, amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga Els parlaments en la inauguració del nou Centre de Visitants del Monestir de Poblet, al fons de la imatge, amb la presència de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga NÚRIA TORRES / ACN
Turisme ACN
Dimecres, 12 Juny 2019 14:33

El Monestir de Poblet ha inaugurat aquest dimecres un nou centre turístic on s'hi projecten audiovisuals amb l'objectiu de donar pas a les noves tecnologies. Amb una inversió d’1.750.000 euros, s’ha reformat una antiga nau d’uns 750 metres quadrats, en desús durant anys, que havia servit de magatzem, dins del recinte del monestir. A l’interior hi ha tres sales de projeccions, una de les quals amb pantalles envolvents, on s’hi mostren imatges de la vida quotidiana de la comunitat fins ara inèdites, inclosos espais de la clausura que no són oberts al públic. A part del batejat com a Centre de Visitants, en paral·lel també s’ha ampliat el Museu de Poblet. El monestir cistercenc, on hi conviuen prop d'una trentena de monjos de clausura, va rebre l’any passat més de 90.000 turistes.

Conscient que el monestir és pol d’atracció dels turistes que visiten la Conca de Barberà, Poblet ha volgut donar un gir cap a les noves tecnologies a fi de mantenir i captar més visitants. El projecte, que ha trigat anys a executar-se, ha estat finançat en gran part per la Diputació de Tarragona, a més d’aportacions de la Generalitat, l’Obra Social ‘La Caixa’, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

El nou espai reaprofita uns vells magatzems a tocar de l’oficina d’informació turística del monestir. S’hi explica la història, evolució i actualitat del monestir, amb audiovisuals repartits en tres àmbits. En el primer el visitant es trobarà amb projeccions i pantalles interactives sobre l’orde del Cister. També hi ha una gran reproducció dels plànols de Poblet que va aixecar l’arquitecte Lluís Domenèch i Montaner.

Una sala de projecció envolvent dins del nou espai visitable del Monestir de Poblet, on s'hi mostren imatges de la vida quotidina de la comunitat, fins ara inèdites (N.T.): 

sala de projecció Poblet

En el segon àmbit el públic visitant s'asseu en unes grades davant una gran pantalla on es projecta un vídeo de caire reflexiu en el qual es fa un repàs a les diferents religions. Amb la mateixa distribució s’ha configurat la tercera sala, la més espectacular, on es projecten, amb pantalles envolvents, imatges de dependències de la vida monacal, fins ara inèdites, com la cuina, els tallers o la biblioteca, entre d’altres.

Al final de la projecció -i de la visita-, s'obre la pantalla a l'exterior per fer saber a l’espectador que, en una fase posterior, es vol crear un jardí bíblic, instant que ha arrencat els aplaudiments del públic assistent a la inauguració, aquest dimecres. El pare abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà, reconeix que calia introduir les noves tecnologies. “El discurs ha de canviar i apropar-se als nous mitjans”, ha afirmat.

En paral·lel, també s’ha renovat el museu de Poblet, incorporant dues noves sales, les de l’Abat Copons i l’Abat Mengucho, de manera que s’ha duplicat la superfície expositiva. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, present a l’acte inaugural, ha destacat l’esforç de totes les administracions per a un projecte “necessari”. “Ara el museu de Poblet entra en els museus del segle XXI; s’ho mereixia”, ha conclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: