Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils vol ser la "Bike Paradise" d'Europa

El Patronat de Turisme presenta un catàleg amb 36 productes i experiències per gaudir del cicloturisme / El product manual traduït a cinc idiomes, es farà arribar a tour operadors i oficines de turisme de tot el món

El Campus Melcior Mauri és un dels esdeveniments esportius professionals i amateurs consolidats del calendari cicloturístic de Cambrils El Campus Melcior Mauri és un dels esdeveniments esportius professionals i amateurs consolidats del calendari cicloturístic de Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 05 Juny 2019 15:38

L’Ajuntament de Cambrils ha presentat un product manual únic a Catalunya amb 36 productes i experiències per gaudir del cicloturisme al municipi i la seva àrea d’influència. El dossier inclou propostes molt variades per gaudir de la bicicleta en el sentit més global, passant per totes les modalitats, des de BTT fins a carretera o experiències familiars, i especificant el preu de cada activitat. L’objectiu és facilitar la contractació i posar en valor els elements que converteixen Cambrils en "el paradís de la bicicleta": els serveis i específics, la singularitat de la destinació, els paisatges, la gastronomia, el clima o la seva ubicació estratègica com a punt de partida i de finalització de nombroses rutes.

Durant la presentació del catàleg, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha agraït la implicació de les empreses privades per fer possible aquesta oferta i ha posat en valor que "el cicloturisme contribueix a la desestacionalització de la temporada turística".

Cambrils vol convertir-se en la "Bike Paradise" d'Europa

El manual, que s’actualitzarà de manera constant, s’ha editat en català, castellà, anglès, francès i alemany, i servirà tant per oferir a la intermediació com al públic final. Es farà arribar a tour operadors, oficines de l’Agència Catalana de Turisme i a les Oficines de Turisme d’Espanya (OET) a nivell mundial i també es podrà consultar online al web del patronat.

El consultor de l'empresa TourisLab, David Esteller, ha explicat que el dossier ordena i potencia paquets turístics i divideix les experiències entre cicloturisme cultural, lloguer de bicicletes, rutes, carreres, campus d’entrenament, vacances en bicicleta i una ruta de tapes amb bicicletes elèctriques pel barri antic. El catàleg recull una potent oferta prou variada i atractiva com perquè Cambrils es plantegi convertir-se en la "Bike Paradise d'Europa", tal i com l'ha batejat la regidora de Turisme en funcions, Mercè Dalmau.

D'esquerra a dreta, el consultor de TurisLab, David Esteller, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, l'alcadessa Camí Mendoza, i el regidor d'Esports, Josep M. Vallès, durant la presentació del catàleg: 

cicloturisme catàleg Cambrils

El manual recull informació de serveis i paquets turístics de les empreses Cycling Costa Daurada, Cycling Holidays, Bike Cambrils, RodaBike i Esports Mariné i els establiments hotelers Cambrils Park Resort, Best Marítim, Estival Centurión Playa, Ha10 Cambrils Playa, Estival ElDorado Resort, Sol Port Cambrils i Hotel Mònica.

Cal recordar que Cambrils està certificat com a 'Destinació de Turisme Esportiu i Cicloturisme' des del 2013, gràcies a una clara orientació pensada per aconseguir la satisfacció de les necessitats específiques dels cicloturistes.

L'aposta pel cicloturisme ve de lluny

Però l’aposta de Cambrils pel cicloturisme va començar molt abans. El Patronat de Turisme i el Departament d’Esports de l’Ajuntament, conjuntament amb el sector privat, fa més de 18 anys que treballen a favor de l’especialització com a destinació ideal per a la pràctica del cicloturisme. En aquest sentit, va ser fonamental la iniciativa de la Penya Cicloturista de Cambrils i la visió d’empresaris com Mònica Massagué (Hotel Mònica) i l’exciclista professional alemany Reimung Dietzen, que van creure en el potencial de Cambrils com a lloc d’origen i arribada de rutes ciclistes per la Costa Daurada, principalment pel seu interior.

Amb el pas dels anys, als allotjaments certificats s’hi va afegir una oferta complementària imprescindible per arribar a ser una destinació orientada a la demanda esportiva: agències d’esdeveniments cicloturistes i agències de viatges receptives i especialitzades.

A més, el Patronat de Turisme de la Diputació i l’Agència Catalana de Turisme també han acompanyat Cambrils en aquest camí, rebent grups de tour operadors esportius de tota Europa, federacions i club, així com periodistes especialitzats.

Un calendari d'esdeveniments

D’altra banda, destaca el complert calendari fix d’esdeveniments esportius professionals i amateurs molt consolidats, com el Campus Melcior Mauri, la Gran Fondo Cambrils Park, l’Scott Marathon Cup de prova UCI de BTT; la Fira CambriBike, que enguany tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre, i les rutes i paquets turístics per gaudir de la bicicleta professional o amateur a Cambrils.

La Gran Fondo Cambrils Park uneix el litoral de la Costa Daurad amb i el Priorat i les Muntanyes de Prades (JORDI SATACANA): 

Gran Fondo Cambrils 1

Avui en dia Cambrils rep cicloturistes de tota Europa (França, Alemanya, Suïssa, Benelux, països nòrdics, Gran Bretanya i Irlanda) i també té clients de Canadà i Estats Units.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: