Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Laberint Vegetal del Parc Samà proposa jugar a fer un planeta millor

Coincidint amb la inauguració del nou atractiu del Parc, també es va presentar el nou vermut d'Yzaguirre Herbal Vintage, inspirat en l'època del Modernisme 

El Laberint Vegetal proposa un divertit joc per als visitants basat en les preguntes i consells de les 17 illes del laberint, una per cada Objectiu de Desenvolupament Sostenible El Laberint Vegetal proposa un divertit joc per als visitants basat en les preguntes i consells de les 17 illes del laberint, una per cada Objectiu de Desenvolupament Sostenible FOTOS: M.ÀNGELS BLADÉ
Turisme Josep Cartanyà
Dilluns, 29 Juliol 2019 09:10

El Parc Samà de Cambrils va inaugurar aquest estiu el Laberint Vegetal, un nou atractiu que se suma a la iniciativa de Nacions Unides 'Fes Possible el Canvi' tematitzant-lo amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Es tracta d'un divertit joc per als visitants basat en les preguntes i consells de les 17 illes presents al laberint -una per cada ODS-, que s'hauran de respondre correctament per poder sortir del laberint.

El conseller delegat d'Expertus Turismo y Ocio, empresa gestora del Parc Samà, Francisco Javier Castillo, explica que la direcció del Parc se sent "compromesa" amb els objectius de les Nacions Unides. El fet que el Parc Samà sigui "un jardí amb memòria" -ja que data del 1881- "hem fet un hivernacle, rescatant els hivernacles del Romanticisme, i un laberint vegetal, per difondre els 17 objectius d'una forma lúdica", assenya Castillo. En entrar al laberint, el visitant es trobarà amb el primer dels objectius o preguntes: "Com podem contribuir amb la fi de la pobresa?, en la que el pare i la mare hauran d'ajudar als seus fills a triar una de les tres respostes possibles", explica. Els visitants que responguin de forma correcta un mínim de 10 preguntes, tindran com a recompensa un obsequi de la botiga del Parc.

D'aquesta manera, el Laberint Vegetal contribueix "des del món local" a difondre els ODS d'una manera amena i divertida i a consciencidar sobre la importància dels petits gestos de cada dia per posar fi a la pobresa i protegir el planeta. Des del punt de vista turístic, Francisco Javier Castillo considera que "el que acaba diferenciant una destinació turística d'una altra són les coses més identitàries i el Parc Samà és una d'elles, només n'hi ha una i està a Cambrils. Això ens diferencia dels nostres competidors, fins i tot, de les destinacions més llunyanes". I al mateix temps, "també s'ofereixen a les famílies un altre tipus d'experiències turístiques, en aquest cas, amb un component educatiu".

Personatges vuitcentistes, acompanyats del Waco, van rebre els visitants per acompanyar-los al Laberint Vegetal (M.B.M.):

personatges i Guacu Parc Samà

El dia de la inauguració, els personatges vuitcentistes i els amics de la família Samà van rebre als visitants del parc per guiar-los per aquest emblemàtic jardí, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, i portar-los fins l’espai reservat al Laberint Vegetal, juntament amb el Wako, la nova mascota del Parc Samà.

Herbal Vintage, el nou vermut d'Yzaguirre amb aromes de Modernisme

L’Herbal Vintage, el nou vermut de les Bodegues Yzaguirre, comparteix el seu caràcter modernista i botànic amb el Parc Samà, el parc que va servir al Consell de Foment com a laboratori d’experiments botànics als anys vint. El vermut és el resultat de la recuperació d’una fórmula botànica originària del segle XIX que incorpora ingredients botànics mediterranis com la flor d’Azahara (del taronger i del llimoner), el lliri de Florència o el dictam de Creta; i d’un procés de cocció a l’antiga caldera de coure de doble paret procedent de 1884 que encara ara es troba en ús a les Bodegues Yzaguirre.

El nou vermut d'Yzaguirre, Herbal Vintage, es va presentar aquest estiu al Parc Samà (M.B.M.): 

presentacio Herbal Vintage

L'enòloga de Bodegues Yzaguirre, Elvira Basteiro, explica que l'origen de la fórmula parteix de "la decisió del fundador Enrique Yzaguirre -procedent del País Basc francès- d'instal·lar-se a Reus perquè era l'època de la ruta comercial 'Reus, París i Londres' com a millor lloc per fer les seves fórmules", alhora que recorda que "aquesta fórmula estava inspirada en el tractat d'herbes i plantes botàniques de Dioscòrides de l'antiga Grècia, on s'explicaven les propietats de totes les plantes". De fet, el vermut és un aperitiu que primer es feia com a digestiu i es prenia per obrir la gana. "Nosaltres tenim el costum de prendre'l el migdia, però com que ens obre la gana, també el podem prendre al vespre", afegeix l'enòloga. Per això, el nou Herbal Vintatge també té una graduació més baixa que els anteriors (15 graus), ja que així s'adapta millor al consum diari.

Les Bodegues Yzaguirre, propietat de la família Salla Solé i fundada el 1884, mantenen la manera tradicional d’elaboració del vermut, basant-se en les fórmules originals però adaptant la producció al consumidor del segle XXI a través de les noves línies de producte com Herbal Vintage, un producte del mercat d’aperitius d’alta qualitat, que es va presentar el mateix dia de la inauguració del laberint, al Parc Samà.

La imatge d'Herbal Vintage està inspirada en l'època modernista (M.B.M.):

Herbal Vintage Parc Samà

Pel que fa al nou format d'Herbal Vintatge, Basteiro explica que es diferencia dels anteriors vermuts Yzaguirre perquè es presenta en una ampolla de 0,75cl, que es caracteritza per tenir una estètica inspirada en el Modernimse i el Romanticisme, amb elements de l'època com flors i plantes. Quant al seu procés d'elaboració, "la diferència d'aquest vermut amb els altres és que està fet amb un sistema solera. Tenim els foudres -dipòsits de fusta amb capacitat per a 6.000 o 7.000 litres- en els quals s'embelleix el vermut durant molt de temps i l'anem treient en mesura i amb això aconseguim el "vintatge" que nosaltres volem".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: