Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc atén 1.800 persones durant la Setmana Santa

Els dies de major activitat van ser el divendres i dissabte

El dissabte 20 i el diumenge 21 d’abril es va celebrar la Vermutada Popular i Musical de #Safrània365 El dissabte 20 i el diumenge 21 d’abril es va celebrar la Vermutada Popular i Musical de #Safrània365 CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dimarts, 23 abril 2019 18:24

L'Oficina de Turisme de Montblanc fa un balanç positiu de l'activitat turística durant la Setmana Santa al municipi, tot i les previsions de pluja. Durant tota la Setmana Santa es van atendre 1.800 persones, majoritàriament d’origen català i espanyol, i amb especial afluència entre el divendres i el dissabte. A més, es va ampliar l’oferta de visites guiades i també hi ha hagut molta activitat als equipaments culturals de la vila.

Del dissabte 13 d’abril fins al diumenge 21 d’abril, es van atendre 1800 persones, principalment d'origen català (62%), espanyol (24%) i francès (7%). El dies de major activitat van ser divendres i dissabte, amb 360 i 309 persones, respectivament. Així mateix, l'oferta de visites guiades es va ampliar. La visita enogastronòmica i la monumental van realitzar-la un total de 91 persones. Del dijous al diumenge, de les 11 h a les 14 h, es va poder visitar la muralla i el pas de ronda, amb un total de 680 usuaris.

Vermutada Popular i Musical

El dissabte 20 i el diumenge 21 d’abril, d’11:30 h a 14 h, davant la Catedral del Vi es va celebrar la Vermutada Popular i Musical de #Safrània365. A la plaça de l'antic celler modernista es van instal·lar cinc estands on es repartiren més de 3.000 degustacions de vermuts durant els dos matins. La Cooperativa Vinícola de Sarral, el Museu del Vermut de Reus, On the Rocks de Vimbodí i Vermut Montseta de Valls es van mostrar molt satisfets per la gran afluència de públic. També van tenir una bona acollida els productes de cansaladeria de Ca la Cova de Vimbodí que hi participà en nom de Fet a la Conca.

L'Oficina de Turisme va posar a la venda un miler de gots de vidre commemoratius que s'acompanyaven amb una bossa de patates de regal.

Una de les novetats de la vermutada fou el taller de cuina de primavera en família que va coordinar la cooperativa l'Aresta de Santa Coloma de Queralt. Es va fer olivada i hamburgueses de cigrons i van participar un centenar de persones, entre adults i infants. Aquesta activitat va tenir molt bona acollida i és la primera d'un calendari de propostes que s'estrena enguany. ‘Viu Montblanc en família!’ és una iniciativa emmarcada en el PECT TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona i cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el FEDER, en què participa l'Ajuntament de Montblanc.

La vermutada de #Safrània365 s'ha organitzat en col·laboració amb La Conca 5.1, entitat també protagonista de la següent activitat inclosa en aquest calendari de propostes on l'objectiu és donar valor als productes de proximitat. El divendres 21 de juny es farà la jornada enoturismes inclosa dins l'edició d'enguany de ‘Visions 5.1’. Serà a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc.

S’incrementen les visites als equipaments culturals

A banda de l'Oficina de Turisme, aquests dies hi ha hagut molta activitat als equipaments culturals de la vila. Les novetats han estat el Museu del Pessebre de Catalunya, les portes obertes a l'antiga botiga de Cal Saboner i la nova visita a l'església de Santa Maria. Com cada any en aquestes dates, s'ha pogut accedir a l'església de Sant Marçal, seu de la Congregació de la Sang. El Museu Comarcal, el CIAR i el Museu Palau Ferré també han tingut un increment de visitants.

Els dos propers caps de setmana seguirà la màxima activitat turística a Montblanc en el marc de la 32a Setmana Medieval de la llegenda de Sant Jordi. És per això que els horaris s'adaptaran. Els dissabtes 27 d'abril i 4 de maig, hi haurà servei ininterromput de 10 h a 18 h, i els diumenges 28 d'abril i 5 de maig serà de 10 h a 15 h. Els dos caps de setmana hi haurà visites a les torres de la muralla i el pas de ronda de 12 h a 18 h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: