Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altes ocupacions a la costa i a les zones de muntanya per Setmana Santa tot i el mal temps

La majoria d'estacions d'esquí han pogut allargar la temporada fins aquest dilluns

Imatge d'arxiu de turistes passejant per Cambrils Imatge d'arxiu de turistes passejant per Cambrils ARXIU / INFOCAMP
Turisme ACN
Dilluns, 22 abril 2019 20:45

Les zones de costa i muntanya han assolit ocupacions d'entre el 70% i el 90% per Setmana Santa tot i el mal temps arreu de Catalunya. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d'estacions, tot i que d'altres com Masella allargaran fins l'1 de maig. A la costa, els visitants han mantingut els plans i excepte alguns casos al Maresme i al Garraf, on Divendres Sant i dissabte es va assolir pràcticament la plena ocupació, no hi ha hagut anul·lacions d'última hora.

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FEHT) encara no té les xifres d'ocupació turística d'aquesta Setmana Santa i té previst donar els resultats a mitjans de setmana. De tota manera, afirmen que les primeres sensacions no són gaire positives. “Ha estat una Setmana Santa normal, sense cap excés”, ha assegurat Joan Anton, portaveu de la FEHT, que ha assenyalat que "la climatologia ha marcat molt i ens ha fet evolucionar cap a una tendència de consum inferior a la desitjada”. Reconeix que no han patit cancel·lacions, “si bé és cert que per Setmana Santa hi acostuma a haver moltes reserves d’última hora que no s’han acabat fent”. En alguns casos, segons explica Anton, hi ha hagut clients que han finalitzat l’estada un dia abans a causa del mal temps i les terrasses dels establiments no s’han pogut aprofitar com desitjaven.

Els pronòstics de l’entitat situaven l'ocupació al voltant del 85%. Aquestes bones previsions, en bona part, eren a causa del turisme esportiu que atreu un elevat nombre d'esportistes nacionals i internacionals. La procedència dels turistes que han estat a la demarcació de Tarragona principalment han estat catalans i de la resta de l’Estat, juntament amb “els primers estrangers” de la temporada.

Pel que fa als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, Aturebre ha confirmat que s'han complert les previsions i s'ha omplert el 90% de l'oferta. El portaveu de l’entitat, Juanjo Bel, ho ha valorat positivament, malgrat que s’ha mostrat preocupat perquè ha estat una xifra lleugerament inferior a l'ocupació de l'any passat, que va fregar el 95%.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: