Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Gaudí Centre de Reus estrena el seu nou espai ‘El Park Güell de Gaudí’

Aquest espai amplia l’oferta del Gaudí Centre per continuar millorant l’experiència del visitant

La nova maqueta del Park Güell atrau als turistes al Gaudí Centre de Reus La nova maqueta del Park Güell atrau als turistes al Gaudí Centre de Reus CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dilluns, 15 abril 2019 17:13

El nou espai ‘El Park Güell de Gaudí’ del Gaudí Centre de Reus ja està obert. L’espai, en el qual es pot veure la nova maqueta interactiva del Park Güell que es convertirà en la principal novetat d’aquest any 2019, amplia així l’oferta de l’equipament amb l’objectiu de millorar la qualitat de la visita al Gaudí Centre, actualitzant els continguts expositius i presentant nous atractius.

Amb aquesta millora, l’Agència Reus Promoció continua treballant per millorar l'experiència de la visita i mantenir la capacitat d’atracció turística de l’equipament, ja sigui per les persones de l’entorn més proper com per a totes les que venen de fora.

El nou espai ‘El Park Güell de Gaudí’

Després de quasi 12 anys de la inauguració del Gaudí Centre, aquesta intervenció permet renovar una part del contingut expositiu de la segona planta, concretament l’àmbit dedicat a les principals obres del geni, en un espai dedicat a explicar el Park Güell. Aquest nou espai segueix la línia de la resta del discurs museogràfic del centre, en el que es vol posar en valor les tècniques arquitectòniques que utilitzava Gaudí en els seus projectes.

Aquesta intervenció, busca incrementar la informació sobre el Park Güell, concretament els conceptes de sostenibilitat, pensament i arquitectura. A més, també es pretén millorar la didàctica de l’actual espai expositiu, amb l'ús de les últimes tecnologies en presentació de muntatges expositius, i mantenir la capacitat d’atracció general del Gaudí Centre.

El nou espai comptarà amb una maqueta interactiva que inclou el muntatge de la ‘Sala Hipòstila’ del Park Güell en metacrilat òpal sobre un mòdul que descansa damunt l’orografia real del terreny, complementada amb una pantalla de projecció audiovisual transparent on es podran visionar el continguts. A banda de la maqueta, l’altra novetat és l’aplicació audiovisual que permetrà als visitants escollir entre tres micro clips audiovisuals que es dispararan des d’un monitor tàctil a la pantalla transparent, activant els efectes visuals de dos projectors sobre la pantalla situada a la maqueta. Els continguts temàtics que es podran consultar giren entorn a tres conceptes. El primer concepte és la sostenibilitat, on es podrà veure el sistema ideat per Gaudí sobre la recollida, emmagatzematge i posterior distribució de l’aigua de la pluja. En segon lloc, una altra opció se centrarà en l’arquitectura, de forma que a la pantalla es mostraran els elements arquitectònics més singulars del parc ideats per Gaudí. Finalment, el darrer concepte és el del pensament, a través del qual els visitants podran conèixer els principals aspectes de la iconografia de Gaudí

El sistema de l’aplicació audiovisual que s’ha utilitzat permet disposar d’un gestor de continguts que possibilita la modificació i renovació dels continguts de forma senzilla.

Empresa i pressupost

L’empresa adjudicatària d’aquest projecte és DIGIT ‘Enginyeria de sistemes audiovisuals’ amb la col·laboració de l’empresa INTERVENTO ‘Museografia, il·luminació i audiovisuals’, ambdues de Barcelona. L’import total de la intervenció museogràfica és de 25.000 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: