Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les previsions d’ocupació turística a la Costa Daurada per Setmana Santa se situen en el 85%

Els allotjaments rurals de l'Ebre preveuen omplir en un 90%

Imatge d'arxiu de diversos turistes passejant pel carrer Saragossa de Salou Imatge d'arxiu de diversos turistes passejant pel carrer Saragossa de Salou SÍLVIA JARDÍ / ARXIU / ACN
Turisme ACN
Dissabte, 13 abril 2019 08:53

Les previsions d’ocupació turística a la Costa Daurada durant aquesta Setmana Santa se situen en el 85%. Aquests bons pronòstics es deuen, en bona part, al turisme esportiu que s’espera al territori, atret per l’elevat nombre d'esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories programats durant aquest període, que garanteixen la vinguda de 20.000 esportistes nacionals i internacionals. També hi afavoreix que la Setmana Santa enguany hagi estat tardana. Si la climatologia acompanya s’espera una ocupació alta durant aquestes vacances de Pasqua als principals municipis turístics de la Costa Daurada: Salou, Cambrils i Vila-seca. Enguany hi ha hotels que han obert portes excepcionalment, quan abans no ho feien. Els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre també preveuen omplir en un 90%, xifra lleugerament inferior a l'ocupació de l'any passat.

“A falta de les reserves de darrera hora, sobretot dels turistes nacionals i francesos, Ja podem garantir una ocupació que se situarà al voltant del 85% de mitjana, aproximadament”, declara el president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol. Tot i això, Farriol matisa que “les darreres nevades podrien fer que una part dels turistes vulguin aprofitar per gaudir dels últims dies de neu”.

Més hotels oberts

Per Setmana Santa, hi haurà uns 60 hotels oberts -de 86- la qual cosa representa el 70% de la planta hotelera de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda -unes 35.569 places-. Molts hotels obren el mateix dijous, dia 18 d'abril, tot i que algun establiment tanca després de Setmana Santa i torna a reobrir la segona setmana de maig.

Així, els hotelers de la Costa Daurada central són optimistes pel que fa a la previsió d’ocupació, enguany i creuen que anirà bé. Hi ha establiments que els dies principals, de dijous sant, dia 18, fins al dissabte, dia 20, tenen gairebé totes les habitacions reservades. És a dir, percentatges alts de reserves, d’entre un 95% i un 98%. La mitjana és del 84%, aproximadament.

Enguany, per Setmana Santa, hi ha hotels que han obert portes excepcionalment, quan abans no ho feien. El motiu és que enguany és tardana i els establiments ja arrencaran la temporada i romandran oberts fins a l’octubre. Es dona la circumstància de que quan la Setmana Santa és primerenca, al març, molts establiments tanquen per tornar a obrir al maig, que és quan comença la touroperació anglesa.
El turisme que ve aquests dies es, bàsicament, nacional, del País Basc, Navarra i Aragó. També hi ha grups de golf i del segment familiar i esportiu. Els hotelers anuncien que segurament acabaran omplint les habitacions i que esperen tenir reserves de darrera hora, condicionades, tanmateix, per la previsió meteorològica.

Alta ocupació en els càmpings

Pel que fa al sector dels càmpings, la previsió d’ocupació també és alta, tant als establiments d'interior com als de costa. Així, als d'interior es preveu una ocupació del 95% en bungalous i del 65% en parcel·les, mentre que els càmpings de costa esperen també un 95% en bungalous i un 75% en parcel·les. La procedència dels visitants serà, bàsicament, catalana -molts de l'àrea metropolitana de Barcelona-, però a la costa també s'hi allotjaran francesos, holandesos i alemanys. El sector campista està a l'espera de les previsions meteorològiques que, si són bones, podrien acabar d'arrodonir una Setmana Santa que es podria valorar com a lleugerament millor que la de l'any passat. Actualment, els càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre tenen el 100% de les places obertes.

Per la seva banda, el sector dels apartaments turístics també s'espera una ocupació del 85%, bàsicament la gran majoria de visitants -un 80%- que s'allotjaran en apartaments reglats seran nacionals, mentre que la resta seran francesos, anglesos i russos. Pel que fa a les places obertes, superaran les 13.500, un 7,5% més que per les mateixes dates de l'any passat.

20.000 esportistes nacionals i internacionals

Tornejos de futbol, futbol sala, bàsquet i una competició de balls de saló garanteixen la presència d'uns 20.000 esportistes nacionals i internacionals a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda. Els darrers dies també s'ha fet el triatló Challenge de Salou, amb més de 1.000 participants de 40 països, i la Gran Fondo Cambrils Park Costa Daurada de cicloturisme a Cambrils, amb més de 2.000 participants.

Segons manifesta Farriol, “el turisme esportiu ja està plenament consolidat a la Costa Daurada”. Així, “per tercer any consecutiu milers de persones ens visiten per gaudir de l'esport a les nostres poblacions". Farriol conclou que “treballar amb les reserves dels diferents campionats esportius ens ajuda a poder-nos planificar amb temps, de manera que així podem preveure més fàcilment les necessitats dels nostres visitants, contractar el personal necessari i obrir instal·lacions amb la seguretat que tindrem clients allotjats i ben atesos".

Per la seva banda, el president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Pere Segura, constata que “estem consolidant el turisme esportiu com un dels principals segments que ens ajuden a desestacionalitzar la temporada turística”. “Comprovats els grans resultats, seguirem apostant i treballant perquè aquest turisme encara creixi més; la Costa Daurada és una de les millors destinacions del Mediterrani per al turisme esportiu", afegeix Segura.

PortAventura World, que ja ha obert la temporada, rebrà durant aquests dies els milers d'esportistes i acompanyants que prendran part a les competicions i gaudiran d'algunes de les novetats com poden ser la nova atracció Street Mission, la primera darkride de PortAventura World i l'única dedicada a Sesame Street a Europa, o el nou hotel temàtic Colorado Creek, el sisè del complex.

A més d’aquests esdeveniments esportius, aquestes dates la Costa Daurada també acull turisme sènior procedent de l’IMSERSO, que es troba, actualment, allotjat en diversos establiments hotelers.

Un 90% d’ocupació als allotjaments rurals de l’Ebre

Els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre s'ompliran en un 90% durant els quatre dies festius de finals de setmana santa, de dijous a dilluns de Pasqua. Una xifra lleugerament inferior a l'ocupació de l'any passat, que va fregar el 95%. L'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre) ho interpreta com un canvi de tendència en la demanda fruit de la reducció del nombre de jornades d'estada.

"Quatre dies no són. O venen divendres o marxen diumenge. La tendència és més de tres nits que quatre i això fa baixar el percentatge, tot i que no gaire", precisa el portaveu d'Aturebre, Juanjo Bel. Així les coses, la majoria dels clients han optat enguany per reservar només tres dies quan, anteriorment, els mateixos allotjaments exigien, a la pràctica, una reserva mínima de quatre. "Ara no surt i ja no pots obligar a reservar les quatre nits", afegeix.

En alguns casos, aquest comportament es pot atribuir a la crisi o a la manca de pressupost dels clients. De l'altra, també el fet que molts turistes disposin de més d'una setmana de vacances predisposa a programar sortides més llunyanes. Enguany, amb la setmana santa començant a mitjan abril, les perspectives eren bones. "Hauria jurat que ens sobrarien clients. Això assegurava molt, abans ho venies segur. Crec que, a banda de la crisi i l'excés d'oferta, és un canvi de tendència", insisteix Bel.

Com ja va sent habitual, les cases de pagès ubicades al delta de l'Ebre continuen atraient preferentment els visitants davant de les planes interiors de les Terres de l'Ebre. Malgrat això, precisa Bel, el canvi de tendència pel que fa a l'escurçament de dies de reserva ha afectat per igual, en general, a tots els allotjaments independentment de la seva situació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: