Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla vol convertir-se en la "Cadaqués de la Costa Daurada"

L'Ajuntament inicia un pla estratègic per esdevenir una destinació turística de sol i platja que estigui integrada en el patrimoni històric i paisatgístic i on es puguin viure experiències durant tot l'any

El castell d'Altafulla, de titularitat privada, preveu obrir-se al públic parcialment gràcies a l'entesa entre la propietat i l'Ajuntament El castell d'Altafulla, de titularitat privada, preveu obrir-se al públic parcialment gràcies a l'entesa entre la propietat i l'Ajuntament ARXIU / INFOCAMP
Turisme Josep Cartanyà
Dimarts, 19 Març 2019 07:37

"Altafulla, un mar de cultures", aquest és el primer lema que serà font d'inspiració per al nou Pla Estratègic de Turisme amb 39 accions que ha dissenyat la consultoria TourisLab i que haurà de desplegar el govern sorgit de les properes eleccions municipals. Tal com va descriure el dissenyador del pla estratègic, David Esteller, el pla té l'objectiu de posicionar la nova marca perquè passi de ser "un poble amb encant a un destí obligat a Catalunya per convertir Altafulla en la Cadaqués de la Costa Daurada". El regidor de Turisme d'Altafulla, Jaume Sánchez, ha explicat que aquest serà el full de ruta que es treballarà durant els pròxims quatre anys. 

Presentació del nou pla estratègic a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Altafulla (J.Cartanyà): 

David Esteller i Jaume Sànchez

El pla es basarà en els cinc elements que donen personalitat a la nova marca i que caracteritzen la destinació: Essència romana; Vila costanera medieval o Vila Closa; Mediterraneïtat a Botigues de Mar; Les Bruixes i el Paissage natural. El consultor David Esteller va explicar que l'estratègia de comercialització del producte tindrà "un alt component cultural que permeti allargar la temporada turística on el visitant podrà gaudir d'experiències diverses -visites guiades, entorn natural, gastronomia, ciclotruisme, triatló - vinculades amb el patrimoni històric i els valors de l'entorn natural". L'objectiu final és que el vistiant "quedi enamorat de la seva estada i faci de prescriptor d'Altafulla, com a destinació turística de qualitat", afegeix.

Per poder convertir Altafulla en una destinació de qualitat que sigui més competitiva, el nou model ha de millorar algunes mancances actuals, com la gestió de la promoció de la destinació o les infraestructures d'acollida.

La nova oficina de turisme i el Castell

El pla turístic preveu desplegar un total de 39 accions en un període de quatre anys, dotades amb prop de 862.000 euros. Una de les primeres actuacions serà la creació d'una nova Oficina de Turisme que actuarà com a porta d'entrada i centre d'inspiració turística per al visitant. L'equipament està previst ubicar-lo en l'espai que ocupa el Museu Enològic.

Una altra de les accions destacades - i que va ser demanada per entitats presents en l'acte de presentació del pla- és una nova senyalització turística que serà "intel·ligent" i on tots els elements, atractius i experiències es podran seguir a través d'un dispositiu mòbil.

Pel que fa a les noves experiències per gaudir en família, Esteller va destacar la creació d'una ruta infantil amb "La Xoixeta" com a personatge central del guió i que es basarà en una gimcana on les famílies i els seus fills podran recórrer i descobrir la Vila Closa, la zona comercial o gaudir de la gastronomia. També es dissenyaran rutes amb espais per a la contemplació i la inspiració -miradors per gaudir del paisatge- o rutes street art, en què s'hi podran vincular indrets com les Botigues de Mar o d'altres que puguin atraure artistes.

Un altre element que pot suposar un revulsiu és l'obertura al públic del Castell. El regidor de Turisme, Jaume Sànchez, ha dit que s'està en converses amb els propietaris del monument i que la voluntat és poder-lo obrir al visitant de forma parcial, donat que hi ha dependències que no és possible obrir-les.

Tot això complementat amb noves experiències com ara recreacions turístiques a la Vila Closa o a la Vil·la Romana dels Munts -Patrimoni Mundial de la Humanitat- o paquets que incloguin rutes, gastronomia o turisme esportiu per a una oferta turística de qualitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: