Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Costa Daurada vol captar turisme de l'Europa de l'Est

El sector turístic farà noves accions per atraure els mercats de Polònia, Bielorússia i Ucraïna / El Pla Conjunt de Promoció destinarà la majoria del seu pressupost a fidelitzar el mercat nacional i francès

Una família estiuejant a Cambrils Una família estiuejant a Cambrils ARXIUI / INFOCAMP
Turisme Josep Cartanyà
Divendres, 15 Febrer 2019 11:06

L'Hotel Magnolia de Salou ha acollit aquest divendres la presentació de les accions del 2019 del Pla Conjunt de Promoció que està format pels patronats de turisme de la Diputació de Tarragona, Salou, Cambrils i Vila-seca i per la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT). La gerent de la FEHT, Marta Álvarez, ha anunciat que un dels focus d'enguany serà la captació de nous mercats a l'Europa de l'Est, més concretament a la Fira Internacional Travel Show de Varsòvia (Polònia), on el sector turístic de la Costa Daurada hi participarà per primera vegada. També es farà promoció en 15 ciutats de Rússia i es visitarà Minsk (Bielorússia) i Kiev (Ucraïna), uns mercats que segons Álvarez "a explorar i potenciar". En relació a l'interès per Polònia, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, ha posat com a exemple que "l'any 2018 el vol de l'Aeroport de Reus amb Polònia va portar 3.000 visitants d'aquest país, menter que enguany ja estan contractades 11.000 places". Un altre dels nous mercats que es volen captar són els dels països del nord d'Europa. Durant el mes de gener es va visitar la Fira Matka d'Helsinki per "iniciar contactes amb empreses turístiques dels països nòrdics", ha dit Álvarez.

Fidelitzar el turisme nacional i francès

Una altra de les prioritats del pla va dirigit a fidelitzar i incrementar el mercat nacional i francès. La gerent de la FEHT ha explicat que enguany es destina el 30% del pressupost al mercat estatal. Així, es farn diferents workshops en ciutats com Bilbao, Sant Sebastià o Madrid, on es presentarà la Costa Daurada als agents de viatges locals perquè "recomanin la nostra destinació als seus clients". Álvarez ha especificat que es farà a través d'esdeveniments innovadors amb realitat virtual, showcookings o espectacles de PortAventura World. Per captar el visitant de Catalunya i Espanya també es visitaran altres ciutats -Barcelona, Saragossa, València, Santiago de Compostela i Oviedo- i s'assistirà a diferents sectorials, per exemple, a Navatur i a Caravaning, que estan relacionades amb el sector campista.

A França es destinarà el 20% del pressupost de les accions promocionals. En concret, s'assistirà a les fires SIT Nantes, SIT Rennes i TOPRESA -la fira més important de França- i KidExpo, a París. A més, durant el mes de maig, també s'organitzaran diferents viatges de professionals del turisme a la Costa Daurada perquè la descobreixin de primera mà. Serà el primer cop que duu a terme l'acció "Costa Daurada Life" amb agents de viatges i professionals francesos. 

D'altra banda, per consolidar el mercat irlandès es presentarà la destinació a les fires The Holiday Show i Irish Travel Show. També es visitaran ciutats com Galway, Waterford i Cork per fer-ne presentacions.

Al centre d'Europa també s'hi faran accions, especialment a Alemanya. A més d'assisitir a la ITB de Berlín -la més important del país-, conjuntament amb touroperadors, també es faran roadshows per diferents ciutats. Pel que fa als Països Baixos i Bèlgica, s'assisteix a la fira Vakantiebeurs, específica del sector campista, i es fan accions de publicitat i comarketing amb touroperadors.

     Representants del Pla Conjunt de Promoció de la Costa Daurada: 

Pla Conjunt Costa Daurada

Turisme esportiu i gastronòmic per desestacionalitzar la temporada

El turisme esportiu s'ereigeix com una alternativa per desestacionalitzar la temporada turística a la Costa Daurada, a més d'altres accions per captar durant l'any el visitant sènior i les parelles. En concret, es treballarà la destinació per a diferents esports com ara futbol, volei platja, esports marítims i nàutica i bàsquet, entre altres. El regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, ha destacat les activitats nàutiques que inclou l'oferta de l'Estació Nàutica de la Costa Daurada o els paquets de natació en aigües obertes (1 monitor per grup) que ofereix Salou cada setmana. A Cambrils, un conveni entre el Patronat de Turisme i el Club Nàutic permet senyalitzar canals oberts per practicar natació i activitats nàutiques durant tot l'any.

Pel que fa a l'oferta gastronòmica, la regidora de Turisme de Cambrils, Mercè Dalmau, ha recordat totes les accions i jornades gastronòmiques que es programen durant el calendari gastronòmic de l'any. 

En el cas de Vila-seca, l'activitat gastronòmica també es combinarà amb altres accions vinculades al turisme esportiu i al turisme cultural. El president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura, ha remarcat que el pla estratègic del municipi "vol potenciar el turisme esportiu i cultural per transformar el nostre territori en un lloc basat en la qualitat i l'experiència". Com a exemple, Segura s'ha referit al projecte de transformació del Celler Modernista de Vila-seca -la catedral del vi-, que esdevindrà un centre multidisciplinar d'activitat cultural i museística.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: