Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona rep el Segell de Turisme Familiar

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses ha atorgat aquesta distinció a la ciutat per la seva aposta en aquesta tipologia de turisme

Inma Rodríguez, Emilia Tarifa i José Luís Martín, durant l'acte d'atorgament del Segell de Turisme Familiar Inma Rodríguez, Emilia Tarifa i José Luís Martín, durant l'acte d'atorgament del Segell de Turisme Familiar ALBA SANCHA 
Turisme Alba Sancha
Dimarts, 12 Febrer 2019 12:25

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) ha distingit Tarragona amb el Segell de Turisme Familiar per l’aposta de la ciutat en aquest àmbit turístic, tant pel que fa a la seva oferta de visites, com pels espais i establiments. Tarragona es converteix així en la desena destinació amb aquest distintiu, una fita que permetrà una major visibilitat de la ciutat com a destinació de viatges familiars des de la FEFN, com també la inclusió en els estudis de la mateixa associació per conèixer les “pautes de comportament dels turistes familiars”, en paraules de la consellera de Turisme i presidenta del Patronat, Inma Rodríguez.

La forta identitat cultural i patrimonial de Tarragona, els seus quinze quilòmetres de platges, l’oferta en turisme familiar i iniciatives com el Minipop, l’App Imageen o l’espectacle ‘Amfiteatrvm’ serien alguns dels elements que la FEFN ha valorat a l’hora de distingir Tarragona com a destinació familiar, segons ha explicat Rodríguez. La consellera ha recordat les “bones dades turístiques” que es van presentar fa uns dies durant el balanç de la temporada de 2018 i ha manifestat que “no serien possibles sense les famílies”, que representen gairebé el 50% del turisme que rep Tarragona. En aquest sentit, Rodríguez també ha destacat les accions i iniciatives “impulsades directament des del Patronat” amb programacions especialment pensades per a les famílies, com són les del Minipop o l’espectacle ‘Amfiteatrvm’.

Tarragona, la ciutat turísticament millor valorada per les famílies nombroses

Per la seva banda, la representant l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, Emilia Tarifa, ha destacat l’aposta de Tarragona i els serveis de la ciutat pensats pel turisme familiar. D’aquesta manera, el segell converteix Tarragona en “un lloc adequat per tota la família”, en paraules de Tarifa, qui, a més, ha destacat la positiva valoració feta a Tarragona per part de les famílies nombroses a través d’un estudi que es realitza des de la FEFN. “Tarragona ha rebut la millor puntuació com a destinació familiar, sobretot per l’oferta cultural, a més de les platges i càmpings”, ha explicat la representant de l’associació catalana.

Amb aquesta distinció, Tarragona es converteix en la desena destinació que rep el Segell de Turisme Familiar, sumant-se així a les Palmes de Gran Canària, Peníscola, Eivissa, Mojácar, Toledo, Segòvia, Alcossebre, la Vall d’Aran i Comarca de la Foia Osca. A més, juntament amb Toledo, Segòvia i Eivissa es converteix en la quarta ciutat Patrimoni de la humanitat avalada amb aquest segell. Tot i això, no és el primer Segell de Turisme Familiar que es rep Tarragona, ja que la Catedral el va rebre l’any 2014 i hi ha nou segells més repartits a la demarcació en diferents espais, com el Parador de Turisme de Tortosa, el CaixaForum Tarragona i el Jardí botànic Parc Samà de Cambrils, entre altres.

Una distinció que permet posar en marxa un pla de millora del turisme familiar

L’atorgament d’aquesta distinció permetrà “posar en marxa un pla de millora constant en aquest àmbit”, segons ha detallat la presidenta del Patronat de Turisme. Rodríguez ha explicat que algunes de les línies de treball d’aquest pla serien, per exemple, “la millora de l’oferta de turisme familiar”, “la millora de la comunicació dels actes que es realitzen”, o bé, un altre aspecte diferenciat que ha valorat com “molt obvi”, però “essencial”: “fer de la ciutat un lloc atractiu per les famílies”. Rodríguez ha manifestat que “si una ciutat és atractiva per les famílies que hi viuen, també ho serà per les famílies que ens visiten”. En aquest sentit, el conseller de Presidència, José Luís Martín, també present durant l’acte d’atorgament d’aquesta distinció, ha destacat la feina que s’ha realitzat des de l’Ajuntament, posant d’exemple “una inversió de 700.000 euros en 21 parcs de la ciutat”, impulsada des de la seva mateixa regidoria d’Espais Públics. Seguint la mateixa línia, Martín també ha valorat el Segell de Turisme Familiar com “un incentiu per impulsar un pla de millora de turisme familiar”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: