Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acreditats 15 nous punts d'informació al Parc Natural de Montsant i la Serra de Llaberia

Després de superar el curs de formació, 15 nous establiments turístics han aconseguit aquesta certificació i s'afegeixen als 20 acreditats l’any passat

Foto de família dels 15 nous establiments turístics que han aconseguit aquesta certificació Foto de família dels 15 nous establiments turístics que han aconseguit aquesta certificació TERRITORI I SOSTENIBILITAT
Turisme Redacció Infocamp
Dimarts, 18 Desembre 2018 08:49

Una quinzena d’establiments turístics del Priorat han obtingut avui el certificat que els acredita com a nou Punt d’Informació del Parc Natural de Montsant i de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Serra de Llaberia. Després de superar un curs teòric i pràctic de 40 hores durant els mesos d’octubre i novembre, en total 20 professionals de 15 establiment han obtingut aquest reconeixement.

L’acreditació avala l’obtenció dels coneixements necessaris sobre els recursos naturals, culturals i paisatgístics per oferir a visitants i turistes una informació de qualitat sobre els valors i la singularitat dels espais naturals protegits de la zona.

Enguany, s’han acreditat força cellers, cooperatives i restaurants. En concret, els punts següents:

· Celler Perinet (La Morera de Montsant)
· Apartaments turístics L’Escoleta (Falset)
· Restaurant Cal Pep (Cornudella de Montsant)
· Restaurant El Cairat (Falset)
· Fondra Toldrà (Ulldemolins)
· Restaurant Cal Joc (Torroja del Priorat)
· Agència Travel Priorat (Falset)
· Agrobotiga L’Abadia (La Morera de Montsant)
· Punt d’Informació d’Ulldemolins
· Cooperativa Vinícola del Priorat (Gratallops)
· Cooperativa Agrícola Sant Jaume d’Ulldemolins
· Agroturisme Mas d’en Gregori (Porrera)
· Restaurant Porta del Priorat (Cornudella de Montsant)
· Hotel Secrets Priorat (Falset)
· Refugi de la Morera de Montsant (FEEC)

Formació sobre els actius naturals

L’objectiu del curs, organitzat aquesta tardor pel Parc Natural de la Serra de Montsant i el Consorci de la Serra de Llaberia, és facilitar als agents turístics el coneixement necessari dels dos espais naturals, així com dels seus principals actius turístics.

Encara que especialment s’adreça a persones que treballen i fan, a la pràctica, d’informadors en allotjaments, restaurants i agències de viatge, també han participat en el curs les persones responsables dels serveis turístics i les que treballen fent visites guiades de productors locals diversos, com ara cellers, cooperatives i agrobotigues d’arreu de la comarca.

Els nous punts acreditats s’afegeixen a la vintena d’establiments que ja van obtenir l’acreditació l’any passat, la qual cosa significa un pas endavant qualitatiu en termes d’informació turística.

Més sortides de camp

El curs inclou sessions teòriques a l’aula i sessions pràctiques que, enguany, s’han potenciat amb més sortides de camp i experiències, per tal de trepitjar i conèixer de primera mà els principals punts d’interès del parc i de la comarca. Els assistents van visitar el Congost de Fraguerau, a la vessant nord del Parc, el Molí de l’Oli de Margalef i les pintures rupestres de Capçanes, i van gaudir d’una visita enoturística a la Vinícola del Priorat amb tast de vi inclòs.

Per a la seva realització, es va comptar amb la col·laboració d’especialistes en l’àmbit turístic, i del mateix personal tècnic del parc, que va organitzar algunes de les sessions del curs centrades a explicar la gestió del parc, els valors culturals i immaterials de Montsant i la Serra de Llaberia i les regulacions i recomanacions que afecten els usos recreatius en els espais naturals protegits. En aquesta mateixa línia, es van descriure quin són els equipaments, infraestructures i itineraris que permeten conèixer el parc més adequadament.

La Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat i totes les seves implicacions per al sector turístic ha estat un tema central i transversal en tot el curs. Els assistents van descobrir aquesta certificació i la seva vinculació amb les iniciatives de conservació i gestió dels valors del Priorat, com ara la candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Precisament, aquesta acció formativa està inclosa dins el pla d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

El curs, coordinat i impartit per l’Associació Bocafoscant, va comptar amb el suport del Consorci Leader del Camp, de la Diputació de Tarragona i del Consell Comarcal del Priorat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: