Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona atreu prop de 100.000 creueristes durant la temporada de 2018

S’espera augmentar a 67 el nombre de creuers durant el 2019 / Costa Cruceros operarà un vaixell més gran, amb capacitat per 3.500 passatgers, que arribarà a la ciutat en diumenge

Imatge d'arxiu del Costa Fortuna, un creuer amb capacitat per 3.500 persones, que atracarà al Port de Tarragona a partir del 2019 Imatge d'arxiu del Costa Fortuna, un creuer amb capacitat per 3.500 persones, que atracarà al Port de Tarragona a partir del 2019 CEDIDA
Turisme Laia Molné
Dimecres, 14 Novembre 2018 13:19

El Port de Tarragona ha superat les expectatives i ha tancat la temporada de creuers amb 57 vaixells i 98.126 passatgers, un 91% més que l’any passat. Tres quarts dels creuers que arriben a la ciutat són de Costa Cruceros, companyia italiana que té port base a Tarragona. Del conjunt de viatgers, el 78% corresponen a passatgers en trànsit i el 22% són persones que han embarcat o desembarcat a la ciutat.

L’impacte econòmic total de l’activitat de creuers sobre el territori ascendeix a 7,3 milions d’euros que es troben dividits en despeses molt variades, com són transport, menjar, subvenirs, roba... Aquestes despeses es calculen en una mitjana de 26,6€ per persona, xifra que no canvia en comparació amb l’any anterior.

A més, la majoria de creueristes que desembarquen al Port de Tarragona es queden visitant el territori (93%) i només un 7% viatgen en excursions programades a Barcelona. Els visitants, que puntuen Tarragona amb un 8,2 sobre 10, tenen major atracció per Tarragona ciutat, però també per Reus i Cambrils, Port Aventura, Salou platja, Poblet i Altafulla.

Pel que fa als llocs més visitats dins de Tarragona ciutat destaquen la Via Augusta, la Rambla Vella, l’Amfiteatr i el Circ romà, però dins de les dades obtingudes ha sorprès que el Mercat Central i la Rambla Nova fossin dels llocs més visitats pels turistes, fet que segons la consellera de Comerç, Elvira Ferrnando, suposa dades rellevants per adaptar el comerç a allò que més atrau els visitants.

Una altra dada destacable és que dels vaixells que embarquen i desembarquen al territori (que sumen unes 11.000 persones en cada cas), únicament un 17% es queda una o més nits a la ciutat abans d’embarcar i un 11,5% en acabar el seu viatge, el que es resumeix en 4.000 pernoctacions al territori, la majoria en hotels de la zona.

Dades per la temporada 2019

De cara a l’any vinent, la previsió és assolir els 110.000 creueristes, un 12% més, i 67 vaixells. De fet, la companyia Costa Cruceros operarà a Tarragona amb un vaixell més gran, el Costa Fortuna, que té una capacitat de 3.500 passatgers, i que se sumarà al creuer actual que té una capacitat de 1.730 persones. Aquesta incorporació suposarà un repte afegit, atès que la major afluència de visitants es produirà en diumenge i no en divendres com ha passat aquesta temporada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona ha volgut aclarir que es continua treballant amb el sector comercial i turístic per garantir que els visitants puguin trobar els negocis i monuments històrics oberts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: