Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Primeres millores a les platges de Vandellos i l'Hospitalet de l'Infant aquest estiu

L'Ajuntament presenta un pla de millora que té l'objectiu d'utilitzar les platges com un "ganxo" per atraure visitants perquè també coneguin el patrimoni cultural, el senderisme o les activitats de mar i muntanya

Aquest estiu s'instal·larà un "baby point" a la platja de l'Arenal, un lloc per donar atencions als infants sense causar molèsties als altres usuaris Aquest estiu s'instal·larà un "baby point" a la platja de l'Arenal, un lloc per donar atencions als infants sense causar molèsties als altres usuaris CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dissabte, 07 abril 2018 11:55

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va presentar dijous al Centre Cultural Infant Pere un pla per millorar les platges, que durà a terme en diferents fases. La Regidoria de Turisme va encarregar l’any passat un projecte integral a una empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes turístics. En una primera fase, el consistori té previst realitzar ja algunes millores a les platges del municipi, de les quals podran gaudir aquest estiu els usuaris.

Les primers millores, aquest estiu

La regidora de Turisme, Elidia López, va explicar que aquestes primeres actuacions que es podran veure a les platges aquest estiu consisteixen en la instal·lació d’un baby point a la Platja de l’Arenal, un lloc per donar atencions als infants en les condicions més confortables i sense causar molèsties als altres usuaris de la platja; i en el condicionament de la zona d’accés a la platja de l’Almadrava, des de l’escala que baixa de l’aparcament, per habilitar-ne un espai verd. També es preveu renovar els cartells informatius a totes les platges i col·locar-hi nous estacionaments de bicicleta.

Per reordenar les platges, millorar l’estètica del conjunt i oferir comoditat als usuaris, així mateix, s’homogeneïtzaran les passeres, perquè en els punts d’accés importants que tenen continuïtat amb el traçat urbà, concentrin els serveis mínims (dutxa, papereres i lavabo).

“L’objectiu final de tota la tasca que estem impulsant des de la Regidoria de Turisme és que el municipi sigui una destinació de referència per als potencials visitants” va afirmar la regidora Elidia López. “Les platges del municipi, amb la qualitat de les aigües transparents i de la sorra, la tranquil·litat i el seu entorn quasi verge com a virtuts més destacades són, ara mateix, el principal atractiu de la destinació. Cal utilitzar les platges com un “ganxo” que ens permeti atraure visitants per ensenyar-los la resta de potencialitats del municipi: la cultura, el senderisme, les activitats esportives de mar i muntanya, etc”, ha argumentat la regidora.

Els usuaris de les platges es gasten gairebé 3 milions d’euros

El projecte integral de les platges encarregat per la Regidoria de Turisme conté una anàlisi del perfil dels usuaris, dels seus hàbits de consum; així com una avaluació dels elements de les platges (la tranquil·litat, la neteja de l’aigua i de la sorra són els més valorats), una estimació de l’impacte econòmic de les platges i una anàlisi de la gestió econòmica. D’aquest estudi, se n’extreuen les oportunitats de millora i de creixement i les propostes d’actuació estratègiques i els elements clau per definir el model de platja.

Entre les principals conclusions que s’inclouen en aquest treball elaborat per la consultora Desarrollo de Proyectos Turísticos 21 SL, s'esmenta que el municipi ha tingut a la temporada 2017 un total de 368.000 usuaris a les platges. La de l’Arenal és la que més usuaris concentra (el 61%), seguida de la de l’Almadrava (18%), la del Torn (14%) i la de la Punta del Riu (7%).

Segons aquest treball, el 50% dels usuaris són turistes, el 28% residents i el 22% excursionistes. Per nacionalitat, el 62% dels usuaris són nacionals, seguits per un 22% de francesos. El 71,2% dels usuaris són famílies. Per als turistes, la qualitat de les platges és la principal motivació en un 4.49 sobre 5.

Una de les conclusions més importants és l’estudi d’impacte econòmic, fet a partir de les dades de 1.052 enquestes realitzades, del que es desprèn que la despesa estimada que els usuaris de les platges realitzen al municipi és d’un total de 2,9 milions d’euros, aproximadament (694.538 euros, a les platges; i 2,2 milions euros, al municipi).

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: