Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra és l'únic municipi tarragoní triat per participar en el projecte MITOMED+

Sant Antoni de Calonge, Sitges i Torredembarra participaran en la fase pilot del projecte que té l'objectiu de promoure la sostenibilitat en el turisme marítim i costaner al Mediterrani

Imatge d'arxiu de la Platja de Baix a Mar de Torredembarra Imatge d'arxiu de la Platja de Baix a Mar de Torredembarra ANNA F./ AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 01 Febrer 2018 18:24

Torredembarra (Tarragona), junt amb Sant Antoni de Calonge (Girona) i Sitges (Barcelona), ha estat escollida per a participar en la fase pilot del projecte “Models of Integrated Tourism in the Mediterranean+ (MITOMED+), liderat a Catalunya per l’Institut de Recerca en Turisme (INSETUR) de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG). Aquest projecte està finançat per la Unió Europea i té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la responsabilitat en el turisme marítim i costaner a la zona del Mediterrani. L’alcalde, Eduard Rovira, ha destacat que Torredembarra ha estat el municipi triat pels responsables del projecte per representar el litoral tarragoní "pel seu reconegut camí en l’àmbit de la sostenibilitat".

El MITOMED+ desenvoluparà indicadors pràctics per facilitar la presa de decisions i millorar la governabilitat dels municipis mediterranis. El funcionament d’aquest sistema d’indicadors i la plataforma online que permetrà la seva visualització s’han presentat recentment en una jornada de treball a la Universitat de Girona, on han participat la resta de socis del projecte procedents d’Itàlia, Croàcia, Xipre i Andalusia.

Per aconseguir-ho, el projecte augmentarà el coneixement i el debat social a l'entorn de la sostenibilitat turística, aconseguint una millora de la presa de decisions i de la planificació d’aquesta modalitat de turisme.

Des del mes de novembre, aquestes poblacions ja recullen dades dels indicadors del projecte. Aquesta informació serà una eina per a la presa de decisions per assolir millors nivells de sostenibilitat a nivell global, incloent els eixos social, econòmic i ambiental.

A partir d’aquest any, superada la fase pilot, tots els municipis costaners catalans que estiguin compromesos amb la gestió sostenible del turisme podran accedir a aquests indicadors per fer la seva recollida i el posterior tractament de dades.

El projecte MITOMED+ compta amb el suport de l'Agenda per un Turisme Sostenible i Competitiu, en una Política Marítima Integrada (Agenda for Sustainable and Competitive Tourism and Integrated Maritime Policy).

Publicitat