Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Aeroport de Reus obté la certificació europea de seguretat i se situa al màxim nivell internacional

El certificat té en compte la competència del personal, l'adequació de recursos, la solvència tècnica i financera, els plans d'emergències o la protecció de les radioajudes a la navegació

Instal·lacions de l'Aeroport de Reus Instal·lacions de l'Aeroport de Reus CEDIDA
Turisme ACN
Dimarts, 02 Gener 2018 08:02

L'Aeroport de Reus és un dels quatre grans aeroports catalans que han obtingut la màxima certificació europea de seguretat i se situa al màxim nivell internacional. El Ministeri de Foment, a través de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), ha culminat el procés de certificació dels aeroports espanyols. D'aquesta manera, tots els aeroports comercials, que superen uns valors establerts de transport de passatgers o càrrega, disposen ja del Certificat Europeu de seguretat operacional d'acord amb el Reglament Europeu núm 139/2014. Entre els aeroports certificats s'inclouen els aeroports gestionats per Aena a Catalunya: Barcelona-el Prat, Reus i Girona-Costa Brava, que ha estat el que més recentment ha rebut la certificació; i l'aeroport de Lleida-Alguaire, gestionat per Aeroports de Catalunya, empresa de la Generalitat.

Aquest certificat garanteix el compliment dels requisits exigits als gestors aeroportuaris (a Espanya, Aena principalment) en àmbits com la competència del personal, adequació de recursos i garanties de solvència tècnica i financera.

El procés requereix la cooperació entre els diferents àmbits implicats en la gestió d'un aeroport, que abasta també als plans d'emergències, la protecció de les radioajudes a la navegació o a la gestió de la seguretat operacional.

Els aeroports certificats a Espanya es corresponen amb els 35 principals aeroports de la xarxa. Els aeroports que no entren en l'àmbit d'aplicació de la normativa europea, mantenen una certificació estatal, d'acord amb el Reial Decret 862/2009, que garanteix igualment els més alts nivells de seguretat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: