Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El projecte de l'hotel al Pallol de Reus es desencalla amb la sol·licitud per enderrocar l'última finca de l'àmbit

La promotora Ginkoplanet és la responsable del futur equipament, llargament esperat a la ciutat

El bloc que encara queda en peu al Pallol de Reus i que ha d'anar a terra per poder-s'hi construir un hotel El bloc que encara queda en peu al Pallol de Reus i que ha d'anar a terra per poder-s'hi construir un hotel ROGER SEGURA/ ACN
Turisme ACN
Dimarts, 26 Desembre 2017 12:56

El projecte d'un hotel a l'àrea del Pallol de Reus es desencalla. La promotora del projecte ha sol·licitat la llicència d'enderroc de l'únic bloc que queda dempeus en aquesta cèntrica zona comercial i ja ha rebut el corresponent vistiplau. L'enderroc de l'última finca privada -un vell i solitari edifici que desentona entre l'estètica de la moderna zona comercial- suposarà l'alliberament de l'àmbit on es vol construir l'hotel, d'un total de 83 habitacions i un restaurant, segons el projecte inicial que va presentar fa poc més d'un any. Amb tot, ja fa temps que s'arrossega aquesta iniciativa, amb constants retards i la crisi econòmica pel mig. El projecte es remunta a una dècada enrere i ha passat per mans de més d'una promotora. Es van anar enderrocant edificis, però la falta d'entesa amb un darrer propietari havia bloquejat el desenvolupament del projecte que ara, finalment, sembla agafar embranzida.

El Pallol, en ple centre històric de Reus, durant anys va funcionar d'aparcament de zona blava en superfície. El que havia estat un sector molt deteriorat, llueix, des del 2007, com a zona comercial, residencial i aparcament subterrani, en un macrocomplex que va dur a terme Núñez i Navarro, després d'un llarg procés de remodelació del nucli antic. En un extrem de l'àmbit, a la zona de la plaça d'Evarist Fàbregas, s'hi va plantejar el projecte d'un hotel, que no es va acabar de materialitzar.

La inversió va arrencar, però a ritme lent, canvis de mans i la irrupció de la crisi i l'Ajuntament va haver de fer un nou concurs. Ara, però, sembla que avança per bon camí. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, anunciava, fa pocs dies, que ja hi ha la llicència d'enderroc sobre l'únic immoble en l'àmbit on s'hi projecta l'hotel -i que ha estat un impàs per poder avançar el projecte. En total, la superfície que ocuparà serà un 56% de concessió administrativa de l'Ajuntament i un 44%, de propietat privada.

Segons fixen les condicions amb què va sortir, de nou, a concurs el projecte -que incloïa la compra de dues finques-, quedava estipulat que almenys el 51% de la superfície s'ha de destinar a usos hotelers, amb un establiment de quatre estrelles com a mínim. Segons informen fonts municipals, la resta de l'espai, d'acord al Pla General d'Ordenació Urbana, admet altres usos com el comercial. L'adjudicació queda fixada en 50 anys, amb la possibilitat d'un termini addicional màxim de 10 anys més.

La promotora, Ginkoplanet, va comprar aquesta finca en qüestió després de llargues negociacions amb la propietat, i ara el següent pas serà el seu enderroc a fi que el futur equipament pugui ocupar tot l'àmbit de la plaça. L'execució de l'enderroc es podria dur a terme passades les festes nadalenques, si bé des de la promotora no es volen declaracions sobre el calendari de les obres. Actualment, a la ciutat de Reus, disposa de dos hotels: el Gaudí, en ple centre, i l'Hotel NH, més a l'extraradi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: