Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Costa Daurada preveu una ocupació del 65% per Nadal i del 85% per Cap d’Any

Famílies i grups, bàsicament de França, són els principals visitants per aquestes dates / La bona temperatura, les propostes que fan els allotjaments amb sopars i dinars de gala i l'oferta nadalenca de PortAventura World, els principals atractius

Imatge d'un hotel de Salou Imatge d'un hotel de Salou CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Divendres, 22 Desembre 2017 12:46

El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que el sector turístic preveu que "l'ocupació mitjana, des del 24 de desembre fins al dia de Reis, a la Costa Daurada central Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda, sigui aproximadament del 75%". Per aquestes dates, Farriol ha confirmat que “bàsicament ens visiten famílies i grups d'amics de proximitat, sobretot d’origen nacional i francès, que aprofiten aquests dies de festa amb temperatures suaus per descobrir PortAventura World i gaudir de les diferents propostes que s'ofereixen en molts establiments, com poden ser sopars i dinars de gala per a grups."

Les dates en què on l'ocupació turística és més alta són, com cada any, la nit del dia 31, seguida dels dies 24 i 25 de desembre. L'ocupació baixa del 2 de gener fins al dia de Reis, ja que, tradicionalment, les famílies amb nens petits prefereixen passar-los a la ciutat on habitualment resideixen.

Pel que fa als hotels, en seran una vintena els que obriran les seves portes, amb unes 14.000 places de les 52.604 totals que tenen els establiments de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda. Segons Farriol, "el 24 i el 31 de desembre seran els més favorables pel que fa a l'ocupació, podent arribar a xifres força altes, del 85% i, fins i tot, arribar al ple per cap d’any". La nit de Cap d'any són molts els grups d'amics que fan estances en hotels per celebrar-ho amb un sopar de gala i una copa de cava i ball. Molts d'aquests grups són habituals i vénen any rere any. Durant la resta de dies la previsió és "d'una ocupació mitjana del 65%". Alguns hotels apunten que encara hi ha possibilitats que entrin reserves de darrera hora.

Fent referència al sector del càmping, durant aquestes dates n'hi haurà 10 d'oberts -4 de costa i 6 de muntanya- amb un total de 6.159 places. Segons Farriol, "grups d'amics, parelles i famílies de proximitat són els clients habituals per aquestes dates als càmpings", on alguns allotjaments ofereixen activitats i tallers per als més petits. Pel que fa a les ocupacions, "per cap d’any, en  càmpings de muntanya s’arribarà al 90%, bàsicament en bungalou, més resguardats de les temperatures hivernals; a la costa, l'ocupació serà inferior", afegeix Farriol. Pel que fa als dies de Nadal, l'ocupació esperada serà "més residual, un fet habitual al tractar-se d'una festivitat més familiar".

Finalment, la previsió d’ocupació pel sector apartamentístic és del 75%, aproximadament, segons ha apuntat el president de FEHT.

Publicitat