Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inversió de fins a 10 milions per reobrir l’Imperial Tàrraco

El nou propietari de l’hotel tarragoní, el grup Alta Diamond Projects, presentarà aquest novembre el projecte de rehabilitació / Serà un hotel convencional però algunes habitacions de la sisena planta seran apartaments

Hotel Imperial Tàrraco, situat al davant del Balcó del Mediterrani Hotel Imperial Tàrraco, situat al davant del Balcó del Mediterrani ARXIU/ J.CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Turisme Carina Filella / El Punt Avui
Dilluns, 06 Novembre 2017 08:27

Tancat des de fa sis mesos, després d’anys d’arrossegar una dèbil situació econòmica, l’Imperial Tàrraco està a punt de renéixer com a hotel. Està previst que els nous propietaris, el grup inversor Alta Diamont Projects SL, presentin aquest mes de novembre el projecte de rehabilitació d’aquest equipament històric de la ciutat de Tarragona, situat a tocar del Balcó del Mediterrani. La inversió s’enfila fins als 8 o 10 milions d’euros.

El renovat equipament continuarà sent un hotel convencional. Algunes de les habitacions, però, seran més grans i es reservaran com a apartaments, per a estades més llargues. Fins ara, l’Imperial Tàrraco tenia 170 habitacions, repartides en sis plantes. Amb la reforma es perdran habitacions: primer, pel fet que algunes –les concebudes com a apartament hotel, que probablement se situaran a la darrera planta– seran més grans i, segon, perquè els nous propietaris han decidit prescindir d’algunes de les habitacions de la part posterior de l’edifici. La previsió és que la categoria de l’hotel sigui de quatre estrelles.

Alta Diamond Projectes està duent a terme ara tots els tràmits per iniciar les obres i, segons el regidor de Territori i Patrimoni Municipal de Tarragona, Josep Maria Milà, la previsió és que presentin el projecte “abans d’un mes”. Un cop iniciats els treballs de reforma, es preveu un termini d’execució d’entre un any i un any i mig. L’explotació del nou hotel anirà a càrrec de la cadena H10.

L’Imperial Tàrraco es va construir l’any 1963 i va ser renovat parcialment l’any 2007, tot i que en els darrers anys presentava un important estat de deteriorament. L’hotel estava gestionat per la cadena Husa, fins poc abans del seu tancament, quan va ser adquirit, després d’un procés de subhasta, pel grup inversor Alta Diamond Projects SL, que va presentar una demanda de cessament de l’activitat davant d’un jutjat de primera instància de Tarragona.

36 treballadors

Hi treballaven 36 persones, les quals van signar al jutjat, el 24 de maig passat, la liquidació dels seus contractes i les indemnitzacions negociades amb l’antic propietari de l’equipament, el grup Husa. Els treballadors es van repartir un total d’1,1 milions d’euros, que representaven aproximadament el 75% de la indemnització màxima que els pertocava.

Publicitat