Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les oficines de Turisme de Roda van atendre més de 9.700 consultes el passat estiu

El turista de l'Estat és el de major importància, amb un 72% del total, i els francesos continuen esdevenint els europeus amb major presència a Roda de Berà

Platja de Roda de Berà Platja de Roda de Berà CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Divendres, 27 Octubre 2017 18:51

La regidoria de Turisme ha presentat aquesta setmana les dades estadístiques recollides durant els mesos d’estiu a les dues oficines de turisme de Roda de Berà, la de la plaça Sant Jaume i una altra ubicada a la platja Llarga. Les dades corresponen als mesos de juny fins a mitjans de setembre, quan es va donar per finalitzada la temporada estival, tot i que segons s’indica, degut a les bones temperatures, s’ha continuat percebent un considerat volum de visitants durant les últimes setmanes, sobretot coincidint amb el pont de la Puríssima.

Un total de 4.449 persones van ser ateses a ambdues oficines, la de la platja Llarga, amb el 55,3% dels usuaris, i el 44,7% per a la de la plaça Sant Jaume, a la zona de Costa Daurada, unes dades molt similars a les d’anys anteriors.

Predomini del mercat estatal

Pel que fa a la seva procedència, la major part, 3.210 visitants (el 72,2%), eren del mercat català i espanyol. En la primera posició catalans, amb una amplia majoria, el 61,6% del total; seguits per aragonesos, amb el 8,5%, madrilenys, 8,3% i bascos, 4,9%. I finalment, un 4,1% dels rodencs també es van apropar a les oficines a demanar informació. Quant al mercat internacional, va suposar el 27,8% de les persones ateses, amb 2.674 consultes realitzades. Un any més els francesos van suposar la majoria, amb el 40% del total, seguits per anglesos (13,7%), alemanys (11,6%), italians (6,1%) i russos (5,9%).

Respecte a la seva motivació per apropar-s’hi a l’oficina, es van efectuar un total de 9.776 consultes, 2.444 més que al 2016, i 3.004 consultes més que fa dos anys, una xifra que ha anat en augment des de la posada en marxa d’aquest sistema, ara fa sis anys.

La major part van estar relacionades amb el municipi de Roda de Berà, amb informació sobre el municipi, planells, informació sobre festes i esports, tot i que també es van interessar per informació d’altres municipis veïns, Tarragona i la subcomarca del Baix Gaià, les rutes verdes, el transport públic, o sobre PortAventura, entre d’altres.

En la bona línia

La regidora de Turisme, Isabel Mondéjar, ha fet una valoració molt positiva de les dades presentades i ha assegurat que el fet que el total de consultes s’hagi incrementat d’aquesta forma en els últims anys “és una mostra de que estem en el bon camí, i es demostra que la promoció turística conjunta que s’efectua gràcies al conveni Corner, aixoplugats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, funciona, i la presència a les fires nacionals, es veu revertida en aquesta majoria de visitants nacionals”, ha assegurat.

Per altra banda, “les platges continuen sent molt ben valorades pels turistes", ha destacat Mondéjar, que estan certificades per guardons de prestigi com l’europeu EMAS, la Bandera Blava i el certificat ISO 14001, així com l’enguany estrenat distintiu de destí turístic sostenible i de garantia ambiental. A més, "continuem amb els tràmits amb l’Agència Catalana de Turisme per a la obtenció del segell de destí de Turisme Familiar Platja en Família”, ha afirmat Isabel Mondéjar.

Publicitat