Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Capçanes mostra les seves pintures rupestres

El conjunt, un dels més destacats del país, s'ha obert a les visites

Imatge del toro de Parellada, una de les joies del conjunt de Capçanes, al Priorat Imatge del toro de Parellada, una de les joies del conjunt de Capçanes, al Priorat ACN
Turisme El Punt Avui/ACN
Dilluns, 13 Març 2017 08:42

Capçanes ha iniciat les visites guiades a les pintures rupestres que hi ha al terme del municipi després que s'hagin acabat les tasques de museïtzació i restauració. La ruta du els visitants a veure tres de les quatre zones on s'han trobat pintures, on hi ha unes deu pintures que es van trobar el 2006. Entre les pintures més destacades hi ha un bou de grans dimensions (el toro de Parellada III), que fa més de 50 centímetres i es considera una de les figures més grans documentada al país. També destaca el conjunt de La matança, a la Vall II, on hi ha una vintena de figures que recreen una emboscada.

A partir d'ara les visites es programaran per al primer dissabte de mes per a un grup de vint-i-cinc persones com a màxim i tenen una durada de fins a tres hores. L'alcalde de Capçanes, Joan Carles Garcia, va explicar dies enrere que l'Ajuntament farà una aposta per les pintures com un actiu més del municipi. “Volem unir-ho a allò que ja tenim: el senderisme o el Carrasclet”, va assenyalar.

El terme de Capçanes té la concentració de pintures rupestres més gran de Catalunya, amb dinou conjunts identificats, concentrats en un espai força reduït, en dos barrancs principals on la separació màxima entre conjunts és de 2 quilòmetres. La majoria dels conjunts de pintures rupestres del país han estat identificats en els darrers anys a la comarca del Priorat. De fet, a la comarca es localitza una tercera part de tota la pintura rupestre coneguda a Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: