Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una cadena tallarà el pas a la riera de la Bisbal al Vendrell

L'Ajuntament ha optat per aquesta solució tan simple després del fracàs del sistema de tanques, que els veïns treien i no tornaven a posar

Pere Callau, cap de Protecció Civil del Vendrell, mostra el nou cadenat que es posarà a la riera en cas de pluja. Pere Callau, cap de Protecció Civil del Vendrell, mostra el nou cadenat que es posarà a la riera en cas de pluja. ACN.
Medi Ambient El Punt Avui/ACN
Dimarts, 10 Gener 2017 08:29

El pas de la desembocadura de la riera de la Bisbal al Vendrell disposa des d'ahir d'un nou sistema de tancat que prohibeix el pas de vehicles en cas de pluges torrencials. L'Ajuntament del Vendrell ha instal·lat una simple cadena que Protecció Civil desplegarà en cas de puja o riuades. L'Ajuntament també ha posat senyalització nova en què s'adverteix del pas inundable. Fins ara, en èpoques de pluges torrencials, el pas de vehicles en aquest punt del municipi a tocar de l'espai natural de les Madrigueres i del barri de Sant Salvador es regulava amb la col·locació d'unes tanques convencionals, sovint poc eficients perquè els veïns les treien.

Quan el temps aconselli col·locar el nou cadenat, tasca que assumirà Protecció Civil del Vendrell, el trànsit es desviarà obligatòriament sense que cap conductor pugui manipular la cadena i treure-la com feien ara amb les tanques. El regidor ha reconegut que molts ciutadans retiraven aquestes tanques per poder passar, sense col·locar-les de nou, de manera que el trànsit quedava obert i diversos vehicles havien quedat atrapats enmig de l'aigua.

Des de Protecció Civil, el cap del cos, Pere Callau, ha recordat que la riera de la Bisbal no només canalitza les pluges del Vendrell, sinó que “recull aigua de tota la comarca”, ja que absorbeix totes les pluges de municipis propers. Callau ha recordat que això provoca l'estancament d'aigua força sovint, malgrat no hagi plogut al Vendrell. L'Ajuntament del Vendrell instal·larà el mateix sistema de cadenat al Torrent del Lluc i al pont de la riera de la Bisbal que hi ha a prop de l'aparcament del Puig, on hi ha constants problemes de clavegueram quan s'acumulen moltes pluges.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: