Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Proven d'eliminar pudors de claveguera a Calafell

El bombament de les aigües al barri de Mas Mel ha tingut un problema històric de males olors

L'entrada de la urbanització Mas Mel de Calafell, en una foto d'arxiu. L'entrada de la urbanització Mas Mel de Calafell, en una foto d'arxiu. CEDIDA.
Medi Ambient Taempus
Dijous, 17 Novembre 2016 18:23

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) subvencionarà un assaig per oxigenar les aigües residuals del clavegueram al barri de Mas Mel, a Calafell. Amb una aportació de 6.609,26 euros, l'ACA injectarà nitrat càlcic (Nutriox) de manera dosificada a aquestes aigües amb l'objectiu d'evitar la formació d'àcid sulfhídric, que és el que provoca els gasos, les males olors i també la corrosió de la xarxa d'instal·lacions.

La introducció del Nutriox es farà al bombament d'aigües residuals del port de Segur de Calafell, amb la qual cosa el cabal ja arribarà en millors condicions al bombament de Mas Mel. Això eliminaria les molestes pudors, però també permetria garantir millors condicions de manteniment de la xarxa. El tinent d'alcalde de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calafell, Josep Parera, explica que “el problema és especialment molest, tot i que molt característic a les xarxes de clavegueram o depuradores d'arreu. I, a més de la pudor, també es malmeten per corrosió les xarxes i instal·lacions”. Segons Parera, “aquest tractament, en altres llocs ha donat bons resultats”.

El bombament de les aigües residuals de la cruïlla de l'avinguda Mossèn Jaume Soler i el carrer Josep Pla ha tingut un problema històric de males olors. Mitjançant aquesta prova pilot, l'Ajuntament de Calafell el vol resoldre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: