Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona realitza el simulacre anual del PIM a la terminal de Euroenergo

Els resultats del simulacre han estat positius i s’ha destacat el fet de ser pioners en simulacres d’emergència química

Imatge del simulacre al Port de Tarragona. Imatge del simulacre al Port de Tarragona. CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 17 Novembre 2016 12:33

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha desenvolupat en les instal·lacions portuàries de Euroenergo a Tarragona, un simulacre d’emergència del Pla Interior Marítim (PIM) del Port de Tarragona.

El simulacre reproduïa una situació consistent en un vessament de producte nociu com és Gasoleo A en la terminal portuària de Euroenergo, procedent d’un suposat vaixell denominat ‘Lechuck’ que efectuava operacions de descàrrega en la terminal.

S’ha simulat el pas de la fase d’alerta a la fase d’emergència i l’escalament de la situació 0 a la situació 1 del PIM, la qual cosa ha permès verificar en la pràctica el PIM i el correcte desplegament de les barreres situades en el Moll de la Química, sense afectar el tràfic portuari. s'ha simulat el nivell d’emergència de situació 1, que ha suposat l’activació del Pla Marítim Nacional, PMN, així com el Pla territorial corresponent, CAMCAT, en fase d’alerta. S’ha aprofitat el simulacre per analitzar les mesures de protecció de les instal·lacions portuàries i de la pròpia empresa participant Euroenergo; així com fer seguiment i coordinar les actuacions dels diferents grups actuants i el bon funcionament de les comunicacions de l’incident.

Valoracions positives

Les actuacions necessàries per al control de l’emergència així com la mobilització dels mitjans humans i materials que s’han utilitzat en la intervenció han estat coordinades pel director de l’emergència, la Capità Marítim, Nuria Obiols, i el director de Sostenibilitat del Port de Tarragona, Joan Basora, els qui han coincidit a destacar que “el Port de Tarragona és un exemple a seguir per part dels ports de l’Estat espanyol, en ser pioners en simulacres d’emergència química” i han valorat positivament “la realització de l’exercici i la gran coordinació de tots els participants, tant administracions públiques com les empreses privades participants en el simulacre”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: