Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nous equipaments per la millora de la qualitat de l’aigua a l’ETAP de l’Ampolla

La nova planta d’Ozonització, que entrarà en servei el gener, compta amb un pressupost de 4,8 milions

Obres a la nova planta d'ozó del CAT a l'Ampolla. Obres a la nova planta d'ozó del CAT a l'Ampolla. CEDIDA.
Medi Ambient Laia Olivé
Dimarts, 15 Novembre 2016 18:47

El director – gerent del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), Josep-Xavier Pujol, ha presentat els nous equipaments per a la millora de la qualitat de l’aigua en el procés de potabilització a la planta de l’Ampolla.
Respecte al Laboratori de Qualitat, ha explicat què és i com funciona l’equip de cromatografia líquida acoblada a l’espectrometria de masses, el qual permetrà determinar entre 30 i 40 nous paràmetres, a més dels que ja es determinen. La nova instrumentació ha tingut un cost de compra de 210.377 euros. Per altra banda, ha aclarit en què consisteix el projecte alternatiu de desinfecció amb una planta d’Ozonització, que comptarà amb tres espais diferenciats: les instal·lacions de pre-ozonització, les de post-ozonització i les de dosificació d’hipoclorit sòdic.

La implantació d’aquest sistema de desinfecció comportarà un millora en la qualitat de l’aigua, alhora que també suposarà una mesura ambiental i de millora de la seguretat, per les implicacions del sistema actual de clor en l’emmagatzematge, el transport i la manipulació.

La planta d’Ozonització

Pioner a Catalunya amb aquesta planta d’Ozonització, pel que fa a la pre-ozonització, el CAT incorpora l’ozó a l’inici del procés de potabilització al descobrir que aquet fet comporta diverses millores en aspectes sanitaris i de qualitat, en el transport per carretera (ADR), en l’emmagatzematge de productes perillosos (APQ), en la prevenció i seguretat laboral i en l’economia del procés del tractament. A més, també fa que el procés sigui més efectiu i comporti un major estalvi de materials i les despeses que comporta, amb la qual cosa s’incrementa l’eficiència del procés.

L’objectiu principal d’aquesta nova instal·lació és l’eliminació de nous materials i de nous compostos més persistents en el medi ambient que cada vegada s’usen més en els processos industrials i agraris. El projecte, adjudicat al setembre de 2015 a la millor solució tècnica i proposta econòmica més avantatjosa, va ser presentat per la UTE integrada per Sorigué i Aguambiente i està previst que es posi en marxa a partir de mitjans de gener de 2017. La darrera fase de construcció compta amb un pressupost de 4.870.041 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: