Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Societat Ornitològica Amics del Vendrell, referent a Catalunya

La SOAV, que compta amb 15 anys d'existència, és l'encarregada d'organitzar el 43è Campionat Ornitològic de Catalunya

Un dels ocells participants en el Campionat Ornitològic de Catalunya celebrat l'any passat. Un dels ocells participants en el Campionat Ornitològic de Catalunya celebrat l'any passat. CEDIDA.
Medi Ambient Ivet Carbajo
Divendres, 28 Octubre 2016 12:05

Assegura que l'ornitologia “és una afició que t'apropa la natura i et fa entendre millor la vida que hi ha en ella, respectar-la més”. Jaume G. és tresorer i responsable de comunicació de la Societat Ornitològica Amics del Vendrell (SOAV), creada el 27 d'octubre de 2001 “per iniciativa d'un grup d'amics que compartien l'afició per l'ornitologia esportiva”, és a dir, amb un caràcter competitiu. Ja són més de 60 persones les qui formen la SOAV, que ha aconseguit anar més enllà del Penedès, arribant al Garraf, Tarragonès i inclús a zones com Barcelona, el Bages, l'Alt Empordà i el Baix Ebre. Tots ells intercanvien experiències i coneixements a més de disposar d'altres beneficis de ser de la SOAV, com l'assistència a campionats arreu del món o les sortides conjuntes, entre d'altres.

A més d'organitzar el seu concurs anual, enguany, l'entitat és l'encarregada, per segona vegada, d'organitzar el 43è Campionat Ornitològic de Catalunya, que s'està duent a terme del 22 al 30 d'octubre a Bellvei. En Jaume n'explica el funcionament: “Els criadors federats presenten els seus exemplars dins de les gammes i varietats predeterminades. Després, els membres del Col·legi de Jutges de la Federació els puntuen tenint en compte diversos conceptes com la talla, la forma, la posició o el color, guanyant el que treu millor puntuació total. Es poden presentar exemplars individuals o equips de 4 quatre. En aquest últim cas, també es puntua l’harmonia entre ells.” A més, destaca la gran varietat de tipologies d'ocells que entren a concurs com les 150 de canaris de color o les 70 d'ocells exòtics africans.

No és l'únic concurs que organitzen, ja que anualment s'encarreguen del “Concurs Social”, que a vegades ha adquirit un caire internacional. Guiluz destaca que la SOAV té “fama de donar els millors premis arreu de Catalunya i això fa que, cada any, estiguem entre les tres primeres associacions en nombre de participants”. Una entitat vendrellenca de referència a Catalunya en el món de l'ornitologia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: