Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La platja de la Llosa de Cambrils serà l'escenari d'una nova jornada de recollida de plàstics

Aquest divendres 12 de maig, l'alumnat de l'institut Josep Tapiró i l'IFE Reus portarà a terme l'acció

Imatge d'arxiu de la Platja de la Llosa de Cambrils Imatge d'arxiu de la Platja de la Llosa de Cambrils TURISME CAMBRILS
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 11 Mai 2023 20:54

L'alumnat del CFGS EAS Socioesportiu de l'IES Josep Tapiró i de l'Itinerari Formatiu Específic (IFE) de Reus celebraran, aquest divendres 12 de maig, la II Jornada Antiplàstics La Llosa 2023. Aquesta campanya està inclosa en l'acció comunitària de Let's Clean Up Europe, amb un conjunt d'activitats de sensibilització mediambiental i activitats ludicoesportives adreçades a la comunitat educativa dels dos centres.

La iniciativa, que es porta a terme a Cambrils per segona vegada, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils, el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i les empreses Ingesol i Secomsa. L'objectiu és conscienciar la població i fomentar la reducció i recollida de plàstics i d'altres deixalles que són dipositades per l'acció humana o per les pluges a les platges de la Costa Daurada.

Amb l'eslògan "La Llosa no és cap Brossa" l'alumnat dels dos centres farà sessions prèvies de sensibilització juntament amb accions de prevenció i consells per a la ciutadania, dins del projecte ApS ( Aprenentatge per un Servei), utilitzant els canals de divulgació de les xarxes socials com Instagram (stories i publicacions) o TikTok. Paral·lelament, es treballarà l'ús de les Tecnologies d'Aprenentatge i Coneixement (TAC), així com la difusió de continguts educatius per a altres usuaris i l'ús responsable les xarxes socials.

Col·laboració dels centres educatius

"Les nostres capacitats sempre seran més grans que qualsevol discapacitat". El conveni de col·laboració s'insereix en un programa de treball conjunt entre els dos centres educatius, i en el darrer curs amb la col·laboració del Pla Educatiu d'Entorn de l'Ajuntament de Reus i el CN Reus Ploms.

En representació de l'equip docent del Josep Tapiró, Silvia Cardaci, juntament amb els seus alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior EAS (Ensenyament d'Activitats Socioesportives), apliquen els continguts curriculars amb la preparació i realització d'activitats inclusives per l'alumnat de l'Itinerari Formatiu Específic (IFE), treballant la proximitat, la individualització i ampliar l'experiència en la seva formació, adquirint habilitats tant comunicatives com professionals posant en pràctica els continguts treballats a l'aula.

És en virtut d'aquesta manera d'actuar que, des de fa quatre anys, els dos centres educatius amb David Montes de l'Institut Domènech i Montaner com a representant de l'equip docent, participen activament en la formació de l'alumnat i aquest curs per segona vegada, de manera conjunta, en un programa d'acció comunitària com es Let's Clean Up, sensibilitzant al nostre entorn i ajudant a la cura del nostre territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: