Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ministeri per la Transició Energètica regenerarà la platja d'Altafulla amb 20.000 m3 de sorra

El port de Torredembarra es farà càrrec de les aportacions posteriors a partir de finals d'aquest estiu

Imatge d'arxiu de la platja d'Altafulla, sense sorra, afectada pel temporal Imatge d'arxiu de la platja d'Altafulla, sense sorra, afectada pel temporal ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dijous, 11 Mai 2023 20:40

El Servei Provincial de Costes del Ministeri per la Transició Ecològica té previst regenerar la platja d'Altafulla aquests pròxims dies del mes de maig amb 20.000 metres cúbics de sorra i un termini d'execució d'un mes aproximadament. Es tracta d'una actuació d'emergència i els treballs comencen el dia 15 de maig. La mesura es porta a terme amb el compromís del port de Torredembarra de fer-se càrrec de possibles regeneracions posteriors a partir de finals d'aquest estiu. Es tracta d'una aportació temporal de transició fins que no es portin a terme les mesures estructurals d'estabilització de la platja.

Segons el Ministeri de Transició Ecològica, els ports de Torredembarra i de Roda de Berà tenen l'obligació, per concessió, de transvasar la sorra acumulada al nord de les seves instal·lacions, a les platges del sud que el Servei de Costes determini. El ministeri apunta que els dos ports han estat incomplint des de fa anys aquesta obligació.

El passat mes de gener es va requerir formalment als dos ports, a través de Ports de la Generalitat, que és l'òrgan que atorga les concessions portuàries, a què executessin els transvasaments. Mentre el Port de Torredembarra ha contestat dient que sí que farà les aportacions demanades a partir de després de l'estiu, el Port de Roda de Berà no reconeix l'obligació de fer el transvasament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: