Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat posiciona el Camp de Tarragona al capdavant del projecte de descarbonització

Les plantes pilot del Centre de Descarbonització començaran a materialitzar-se a partir de la segona meitat del 2023

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, acompanyat del director de l'ICIQ, Emilio Palomares, la directora administrativa, Laia Pellejà, i el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, durant la visita a l'ICIQ El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, acompanyat del director de l'ICIQ, Emilio Palomares, la directora administrativa, Laia Pellejà, i el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, durant la visita a l'ICIQ ICIQ
Medi Ambient ACN
Dimecres, 10 Mai 2023 15:52

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha posicionat el Camp de Tarragona al capdavant del projecte de descarbonització a Catalunya. De fet, considera que les actuacions que s'han de dur a terme al territori "estan més avançades" que el "marc general" aprovat aquest dimarts pel Govern. Per a Nadal, les comarques tarragonines són un clar exemple que "sovint les coses es poden definir localment amb una projecció global". El conseller no ha volgut donar detalls concrets del nou Centre Català per a la Descarbonització, però sí que ha anunciat que la previsió és que les noves plantes pilot comencin a materialitzar-se a partir de la segona meitat del 2023.

Nadal ha fet aquestes declaracions coincidint amb la seva visita a les instal·lacions de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ-CERCA) a Tarragona. El seu director, Emilio Palomares, ha aprofitat la troballa per constatar que el territori "treballa molt i de manera àgil" en la creació del nou Centre de Descarbonització, així com de les plantes pilot.

En aquest sentit, el conseller de Recerca i Universitats ha subratllat que és "imprescindible" potenciar la relació entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i els quatre centres CERCA de la demarcació, perquè puguin "retroalimentar-se mútuament". Segons Nadal, "no hi pot haver recerca sense universitats, però tampoc universitats sense recerca".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: