Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un total de 200 joves protagonitzen la tercera plantada escolar del Morell

La iniciativa millora, enguany, una de les zones verdes del poble, la plaça Maria Mercè Marçal

La plaça Maria Mercè Marçal del Morell ha estat, durant la setmana passada, l’epicentre de la tercera plantada escolar La plaça Maria Mercè Marçal del Morell ha estat, durant la setmana passada, l’epicentre de la tercera plantada escolar AJUNTAMENT DEL MORELL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 28 abril 2023 15:48

La plaça Maria Mercè Marçal del Morell ha estat, durant la setmana passada, l’epicentre de la tercera plantada escolar del municipi. Una activitat ja consolidada organitzada conjuntament des de l’Ajuntament i l’Associació Aurora, i que ha tingut com a protagonistes 200 joves de l’escola Ventura Gassol i l’INS El Morell.

Així, del 18 al 21 d’abril, una nombrosa representació de l’alumnat de 6è d’educació primària i 1r d’ESO dels dos centres educatius ha pres part del’activitat. El primer dia, però, no es va poder dur a terme a causa de la pluja, i l’alumnat participant es va repartir en les jornades següents.

En total,s’han plantat 162 plantes, 31 de les quals, arbresi 131, arbustos. D’arbress’han plantat moreres, sòfores, falsos pebrers, til·lers, roures australians i un lledoner, mentre que pel que fa a les arbustives, s’han plantat teucri blau i fotínia.

Així, es pretén dotar d’una major presència d’arbrat a la plaça i reomplir alguns espais amb vegetació arbustiva a la franja verda que toca al carrer Miquel Martí i Pol. Tot plegat, amb la finalitat de millorar una de les zones verdes del municipi, ja que s’ha optat per espècies usades habitualment en jardineria urbana per tal de donar ombra a les persones usuàries de l’espai.

La plantació l’ha realitzat l’alumnat dels dos centres educatius amb l’ajuda de la brigada forestal del Centre Especial de Treball de l’Associació Aurora, que ja va efectuar tot un seguit de tasques prèvies per deixar l’espai a punt per a l’activitat. Amb aquesta activitat es busca implicar els més joves en l’objectiu d'ampliar les zones verdes urbanes, que fan de pulmó dels municipis i redueixen els efectes del canvi climàtic i de la contaminació humana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: