Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La comissió per una nova cultura de l'aigua a Reus aposta per la construcció d'una estació regeneradora d'aigua

L'òrgan assessor reclama recuperar pous i mines municipals

Planta solar de la depuradora d'Aigües de Reus Planta solar de la depuradora d'Aigües de Reus REUS.CAT
Medi Ambient ACN
Dimecres, 05 abril 2023 07:12

La comissió especial de treball per una nova Cultura de l'aigua de Reus aposta per instar l'Agència Catalana de l'Aigua a fer l'estudi de les actuacions necessàries per a implantar, explotar i distribuir l'aigua d'una nova Estació Regeneradora d'Aigua a la sortida de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Reus. Així ho ha traslladat la comissió a l'Ajuntament de Reus.

També ha demanat al consistori, que doti de pressupost municipal inversions que permetin aprofundir i impulsar de manera decidida la recuperació de pous i mines municipals. També fer les adaptacions necessàries a la xarxa municipal de reg i de distribució per a garantir el màxim aprofitament d'aquesta aigua.

L’Ajuntament recomana fer un consum responsable d’aigua

D'altra banda, l’Ajuntament de Reus recomana a la ciutadania fer un consum responsable en l’ús de l’aigua després de constatar que l’actual episodi de sequera està minvant la disponibilitat de recursos hídrics per al subministrament d’aigua de boca. Reus compta amb una pla de sequera que estableix mesures per garantir plenament l’abastament. Tanmateix, la implicació de la ciutadania és necessària davant la possibilitat que pugui prolongar-se la situació de manca de pluja i en un moment en el qual ja hi ha municipis que comencen a patir restriccions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: