Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acord per naturalitzar el torrent de la Móra de Tarragona

El conveni amb l'associació La Sínia, que n'assumeix la custòdia fluvial, dona resposta a la reivindicació "històrica" per recuperar i conservar l'espai

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel; la presidenta de La Sínia, Raquel Córdoba, entre altres, en la foto de grup després de la signatura del conveni L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel; la presidenta de La Sínia, Raquel Córdoba, entre altres, en la foto de grup després de la signatura del conveni TJERK VAN DER MEULEN
Medi Ambient ACN
Dilluns, 03 abril 2023 17:59

L'Ajuntament de Tarragona, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'associació ambiental La Sínia han signat aquest dilluns un acord per la naturalització del torrent de la Móra. D'aquesta manera, l'entitat assumeix la custòdia fluvial del canal i és dona resposta a la reivindicació "històrica" de recuperar l'espai. L'objectiu és que aquest torrent recuperi hàbitats d'interès natural, així com la connexió amb els espais naturals adjacents –el bosc de la Marquesa, la platja i la punta de la Móra. L'actuació es farà en l'espai natural comprès entre el Mas d'en Sorder i la platja de la Móra.

Amb aquest acord, les tres parts es comprometen a col·laborar de manera conjunta en la realització d'activitats d'interès general de defensa del medi ambient, de protecció, difusió, sensibilització i educació ambiental sobre el domini públic hidràulic degradat i els seus ecosistemes associats. En concret, La Sínia posarà en marxa actuacions de conservació i millora de l'ecosistema fluvial, de diagnòstic i avaluació de l'estat dels rius, restauració del patrimoni cultural i de foment de l'ús públic i activitats de participació, sensibilització i divulgació dels valors de l'espai fluvial. "El conveni és el fruit de molt de temps de treball conjunt amb l'Ajuntament i l'ACA", ha expressat la presidenta de La Sínia, Raquel Córdoba.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha recordat que la setmana passada van signar el conveni de col·laboració per la preservació i renaturalització de la plana del Vinyet. "Avui fem el mateix amb el torrent de la Móra", ha dit i ha celebrat la "suma de complicitats" que han fet possible "defensar i recuperar espais naturals de Tarragona amb gran potencial". Ricomà també ha destacat que el conveni és una "primera pedra" per a la intervenció amb Fons Europeus Next Generation, presentada al gener. L'actuació, dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí, preveu la inversió de més d'un milió d'euros -d'una subvenció total de 3,5 milions-, per la creació d'una infraestructura antidesbordaments que permetrà regular els cabals que arriben al canal de la Móra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: