Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Mossos denuncien sis persones per accedir a l'Espai d'Interès Natural de les platges de Torredembarra i Creixell

El Pla Especial que regula aquests paratges té la finalitat de protegir les espècies en perill d'extinció o amenaçades

Un agent dels Mossos d'Esquadra davant un plafó que informa de la regulació a la platja dels Muntanyans, a Torredembarra Un agent dels Mossos d'Esquadra davant un plafó que informa de la regulació a la platja dels Muntanyans, a Torredembarra MOSSOS D'ESQUADRA
Medi Ambient ACN
Divendres, 16 Setembre 2022 09:18

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Tarragona han denunciat sis persones per no respectar la prohibició d'accés que protegeix l'Espai d'Interès Natural (EIN) de les platges de Torredembarra i Creixell, al Baix Gaià. Des de feia setmanes, aquesta unitat estava fent un dispositiu especial de vigilància per donar resposta a les informacions rebudes segons les quals algunes persones estarien accedint a l'espai protegit i malmetent-lo. Durant el patrullatge específic, els agents van localitzar i denunciar aquestes sis persones, que transitaven per les zones restringides.

El Pla Especial que regula aquests espais permet únicament als visitants circular pels camins, les àrees i les infraestructures expressament habilitades per protegir-ne els valors naturals i paisatgístics.

Un dels principals objectius de la regulació és la defensa de les diferents espècies reproductores protegides, com el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), ocell declarat en perill d'extinció, o diversos tipus de sargantana en règim de protecció especial, així com la preservació de flora, com la sempreviva menuda (Limonium girardianum), catalogada com a amenaçada per la normativa catalana.

L'incompliment de les obligacions i les prohibicions establertes en el marc de les normes dels plans de protecció del medi natural i del paisatge que recull la Llei 12/1985 de 13 de juny, d'espais naturals, contempla sancions d’entre 300 i 3.000 euros.

D'altra banda, també es vigila l’accés d’animals domèstics a la platja dels Muntanyans, que es troba prohibit per la normativa municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: